30 Март, 2020 15:46 1 077 2

Как Реал Мадрид успява да не е на минус, без да намалява заплатите на играчите си?

  • реал мадрид-
  • перес-
  • финанси-
  • бюджет-
  • разпределяне-
  • коронавирус-
  • криза-
  • заплати

Перес действа предпазливо на пазара в последните години с цел да избегне натрупване на голям брой високи заплати

Как Реал Мадрид успява да не е на минус, без да намалява заплатите на играчите си? - 1
Снимка: БГНЕС

Испанският колос Реал Мадрид няма да прибягва до орязване на възнагражденията на своите футболисти и служители. Президентът на кралския клуб Флорентино Перес действа предпазливо на пазара в последните години с цел да избегне натрупване на голям брой високи заплати на "Сантиаго Бернабеу" и да се изпадна в рискова ситуация, пише вестник Marca.

За този сезон "лос бланкос" са предвидили 430 млн. евро за заплати, които да не надхвърлят с много над 50% предвидените приходи - 822 милиона. Според Marca в Барселона в даден момент се е стигнало заплатите да доближат 80 на сто от бюджета, което е застрашително. По данни от 30 юли миналата година резервът на мадридския клуб е достигнал 155 млн. евро, което може да помогне сериозно във времена на криза.

По данни на испанската медия в последните години нетните печалби на Реал са надхвърлили 320 млн. евро. Ярък пример за внимателния подход на Флорентино на пазара е случаят с Пол Погба. Френският халф на Манчестър Юнайтед иска да играе на "Бернабеу", но през лятото операцията е спряна по финансови причини. Перес не иска ничия заплата да надвишава възнагражденията на Серхио Рамос и Гарет Бейл.

Въпреки че Погба е бил готов на финансови отстъпки, липсата на изходящи трансфери е предотвратила операцията. Напускането на Кристиано Роналдо също е спомогнало за по-добрия финансов баланс на "Бернабеу". По-внимателните действия на Перес бяха забелязани и през лятото на 2017 година, когато Реал не влезе в битка за Килиан Мбапе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    3 3 Отговор
    Временно и там ще изреват
  • 2 Бернабеу

    4 1 Отговор
    Знаят си работата в Реал. В Барселона само Бълхата взима колкото пжловинога играчи от Мадрид, а за оня джендър Гризман да не говорим дето дадоха за куц кон 120 млн. евро. Така,че кой каквото надробил, това и ще яде.