Last news in Fakti

7 Април, 2020 12:58 1 054 0

Любо Ганев обеща на Хебър да преразгледа жалбата им

  • ганев-
  • жалба-
  • служебен шампион-
  • първенство-
  • нефтохимик-
  • хебър-
  • волейбол

"Ръководството на Хебър не обжалва, че е прекратен шампионатът, а че има служебен шампион", поясни президентът на волейболната федерация

Любо Ганев обеща на Хебър да преразгледа жалбата им - 1
Снимка: БГНЕС

Общото събрание на волейболната федерация ще разгледа жалбата на ВК Хебър (Пазарджик) срещу обявяването на Нефтохимик 2010 (Бургас) за шампион на България при мъжете, съобщи официалният сайт на федерацията по волейбол. Управителният съвет взе решението временното класиране да стане крайно, след като се допита до всички участници. Само Хебър и ЦСКА бяха против. Тимът от Пазарджик е втори в класирането.

„Когато има общо събрание, ще внесем жалбата – гарантира президентът Любо Ганев. – Дотогава няма нищо невалидно. Управителният съвет има право да променя правилника. На никой от нас не е приятна ситуацията. Какво можем да направим, че пандемията с коронавируса блокира целия световен спорт? Точно и ясно казахме, че взимаме решението заради форсмажорните обстоятелства. В момента нито може да се тренира, а договорите на чужденците в първенството изтичат на 15 май. Ръководството на Хебър не обжалва, че е прекратен шампионатът, а че има служебен шампион. До края на годината със сигурност ще има общо събрание на федерацията и жалбата ще бъде внесена.“

Любо Ганев участва и в конферентно заседание на всички ръководители на европейския волейбол. Много е вероятно следващото издание на Лигата на нациите да е догодина през май или юни – точно преди олимпиадата, която също беше изместена с 12 месеца. „На този етап никой не може да каже кога ще се играе волейбол и затова трябва да сме готови с варианти“, обясни Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА