Last news in Fakti

7 Април, 2020 21:10 5 302 1

В Германия продадоха 110 хил. билета за мистериозен мач

  • локомотив лайпциг-
  • футбол-
  • германия-
  • билети

Клубът продава електронни билети на цена от 1 евро за събитие, насрочено за 8 май

В Германия продадоха 110 хил. билета за мистериозен мач - 1

В Германия продадоха 110 000 билета за мистериозен мач. Става въпрос за четвъртодивизионния Локомотив (Лайпциг), който пусна пропуски за двубой срещу все още неясен съперник. Средната посещаемост на срещите на тима е 3000 зрители.

Клубът продава електронни билети на цена от 1 евро за събитие, насрочено за 8 май. Целта е да се съберат средства, за да подпомогне Локомотив, който има финансови проблеми, след като първенството бе спряно поради пандемията от коронавирус.

Отборът от Лайпциг е първият шампион на Германия, като печели титлата под името ВФБ Лайпциг през 1903 г.

Кампанията на клуба започна на 19 март, а целта е да се продадат 120 000 билета, тъй като според Локомотив толкова хора са присъствали на домакинството от полуфиналите за КНК срещу Бордо през 1987 г. Този сезон най-посетеният домакински мач на отбора бе срещу Енерги Котбус, когато на стадиона бяха 4498 зрители, а приходите от билети бяха 30 000 евро.

Говорител на клуба обяви пред "Би Би Си", че планираното събитие е тайна. "Ще има пряко излъчване от стадиона, светлините ще бъдат пуснати, радио коментаторите ни ще работят на мача. Не мога да кажа повече от това, заяви той. - Парите ще бъдат използвани, за да може клубът да продължи да функционира. Имаме 300 млади играчи, трябва да платим на служителите и да поддържаме съораженията."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    7 1 Отговор
    Добре са проучили опита на пфк. Левски София.