Last news in Fakti

21 Април, 2020 13:31 900 0

Разходите по отлагането на Олимпиадата могат да достигнат до 3 милиарда долара

  • отлагане-
  • олимпийски игри-
  • разходи-
  • допълнение-
  • мок-
  • суга-
  • покриване-
  • финанси

Това разкри генералният секретар японското правителство Йошихиде Суга

Разходите по отлагането на Олимпиадата могат да достигнат до 3 милиарда долара - 1
Снимка: БГНЕС

Японското правителство няма договорка с МОК за покриване на евентуални допълнителни разходи около организацията на Олимпиадата в Токио, обяви генералният секретар на кабинета Йошихиде Суга. Летните олимпийски игри бяха отложени за следващото лято заради пандемията от COVID-19.

Според японската агенция Киодо, допълнителните разходи заради отлагането на Игрите може да достигнат 3 милиарда долара.

„Няма такава договорка, що се отнася до допълнителните разходи, свързани с пренасрочването на Игрите. На 16 април по време на разговорите между Организационния комитет и МОК ние потвърдихме, че всички последствия от преместването на Олимпиадата за догодина, включително и финансовите, са общ проблем. Тогава се разбрахме да направим оценка на щетите и след това да обсъдим въпроса и начина на действие", заяви Йошихиде Суга.

В сайта на МОК се появи информация, според която премиерът на Япония Шиндзо Абе е дал своето съгласие страната да продължава да покрива всички организационни разходи. Суга обаче поиска съобщението да бъде премахнато.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА