Last news in Fakti

23 Април, 2020 14:56 1 037 1

Георги Миланов: Няма какво да им се плашим на унгарците

  • унгария-
  • сравнение-
  • бараж-
  • плейоф-
  • страх-
  • българия-
  • дерменджиев-
  • попов-
  • национален отбор-
  • евро 2020-
  • миланов

"Изненада ме отказването на Ивелин Попов", призна националът

Георги Миланов: Няма какво да им се плашим на унгарците - 1
Снимка: БГНЕС

Халфът на МОЛ Фехервар Георги Миланов даде обширно интервю пред "Нова телевизия", в което говори по доста теми. Той сподели каква е обстановката в Унгария по време на пандемията от коронавирус, разкри какви са условията за футбол там, говори за националния отбор и предстоящия сблъсък с "Маджарите" от баража за Евро 2021.

"Гледам да намирам позитивите в тази тежка ситуация. Положението в Унгария е сходно като в България. Мисля, че техните мерки закъсняха с 2-3 дни от българските. Нямаме право да тренираме. Хората спазват карантината. 70% от заболелите са в Будапеща. Паркът е отворен от време навреме. Там правя някои тренировки. Хората гледат да спазват карантината и се надявам всичко по-бързо да отмине“, разказа Миланов.

"Футболистите решихме да дарим 10% от заплатите си за болниците. Искаме да сме съпричастни към всички клубове в Унгария и си намалихме заплатите с 20%, което, за разлика от доста клубове, не е нищо. Гледаме да помогнем с каквото можем, за да излезем от тази ситуация“, сподели още футболистът.

"Основната разлика между България и Унгария е, че тук условията са на изключително ниво. Изключително много се инвестира в изграждането на нови стадиони, но като футбол и футболни качества не мога да кажа, че са нещо повече от нас. Те обаче тренират при много по-добри условия заради това имат малко по-голямо самочувствие от нас. Нищо повече. Заплащането също е на много добро ниво“, каза още националът.

"Познавам отбора на Унгария много добре. При нас има доста национали – четири-пет. Не можем да говорим за форма и друго. Винаги може да изиграеш един мач на 100 или 200%. Сигурен съм, че ще дадем всичко от себе си. Въпросът е всички футболисти да са здрави и треньорът да избере най-доброто, с което разполага. Сигурен съм, че можем да ги победим. Не са отбор, от който да се притесняваме. Да, добър отбор са, но са на нашето равнище. В един мач всичко може да се случи“, убеден е Миланов.

"Всеки треньор си има различни виждания. Някой харесва един тип футболисти, друг - друг. Аз се концентрирам върху своите изяви в клуба ми. Футболът е бизнес. Всеки треньор си избира за него правилните футболисти. В България всичко е възможно. Във футбола се влагат много пари. Футболът в България не е на това ниво, на което трябва да бъде и аз се надявам нещата да се оправят. Всички да си подадат ръка – президенти, спортни директори, мениджъри. Всички трябва да работят за една кауза и най-доброто да бъде викано в националния отбор и най-доброто да бъде налагано в самите отбори. Това е най-добро за българския футбол. Всички трябва да са заедно“, допълни Георги.

"Дерменджиев е изключително спокоен човек. Имахме възможност да работим 2-3 дни преди мача с Беларус. Харесаха ми тренировките. Хареса ми атмосферата. Изиграхме приличен мач, който загубихме. Надявам се всички да са здрави и той да избира от най-доброто“, каза още Миланов.

"Изненада ме отказването на Ивелин Попов, но явно той е изживял доста тежко последната година. Той е достатъчно опитен и съм сигурен, че това негово решение го е взел доста отдавна и го е обмислил доста добре“, смята играчът на МОЛ Фехервар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    1 1 Отговор
    Ще си паднете и не уплашени.