Last news in Fakti

23 Април, 2020 17:30 1 171 1

Без публика по стадионите в Испания поне до края на годината

  • ла лига-
  • коронавирус-
  • футбол

Футболните акционери вече обсъждат как и кога да започнат отново да играят мачове в опит да завършат сезона и да избегнат потенциални загуби от над един милиард евро

Без публика по стадионите в Испания поне до края на годината - 1
Снимка: БГНЕС

На стадионите в Испания ще има публика най-рано през следващата година заради продължаващата пандемия от коронавирус, заяви Хауме Рурес, който ръководи испанската медийна група Медиапро, излъчваща двубоите от Примера дивисион. Рурес, чиято компания държи правата и за двубоите в Шампионската лига, предрича край на колосалните суми, които в последните години бяха плащани за трансфери на футболисти.

Причина за прогнозите му е пандемията от коронавирус. Всички големи спортни турнири бяха спрени в световен мащаб поради разпространението на новия вирус, въпреки че някои европейски футболни лиги, като германската Бундеслига, планират да се завърнат през следващия месец с мачове пред празни стадиони. Испанските футболни акционери вече обсъждат как и кога да започнат отново да играят мачове в опит да завършат сезона и да избегнат потенциални загуби от над един милиард евро.

"Ще мине поне една година преди да има ваксина и не можем да изложим никого на опасност. Няма начин да има социално дистанциране, когато имате 20 хиляди фенове на стадиона", каза той за испанската радиостанция Онда Серо. Испанският шампионат беше спрян през март, а иберийската страна е една от най-засегнатите от пандемията от Ковид-19. "Няма да стартираме 2021 година с публика по стадионите, освен ако учените по света не успеят да изненадат всички и да излязат с достъпна ваксина преди това, което според тях не е възможно. Дори ако този сезон може да приключи, клубовете губят много пари и те ще продължат да губят, ако не можем да имаме фенове на стадионите. Няма да има приходи от билети. Това означава, че играчите няма да печелят толкова много и ще видим края на тези луди трансферни суми. Това е положително, тъй като няма да имаме ръководители, които да хвърля толкова много пари", добави Рурес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дельо хайдутин

    1 2 Отговор
    Да наредят екрани по трибуните като в Капките.