23 Април, 2020 19:11 1 814 1

Край на европейските клубни турнири за сезона

  • волейбол-
  • cev-
  • коронавирус

Бордът на CEV вече се е ангажирал да запази същите наградни фондове за сезон 2020/2021 и дори да одобри допълнителна финансова подкрепа за клубовете през следващата година

Край на европейските клубни турнири за сезона - 1
Снимка: БГНЕС

Административният Борд на Европейската волейболна конфедерация (CEV) на свое заседание днес реши да сложи край на клубните турнири - Шампионската лига, Купата на CEV и Чалъндж къп за мъжете и жените, за този сезон, включително и Суперфиналите на ШЛ, които бяха насрочени за 16 май в Берлин. Всички евротурнири бяха временно спрени в началото на март заради пандемията от коронавирус, а сега са напълно отменени.

Независимо от това, че не успя да се финализира сезона на европейските клубни турнири, Административният Борд (б.р. Управителният съвет) се е съгласил да отпусне над 80% от очакваните парични награди на отборите останали до момента в трите състезания. И нещо повече, Бордът на CEV вече се е ангажирал да запази същите наградни фондове за сезон 2020/2021 и дори да одобри допълнителна финансова подкрепа за клубовете през следващата година.

Административният Борд отмени и Европейската Златна и Сребърна Лига за мъже и жени, в която трябваше да вземе участие и България при дамите, които бяха насрочени за края на май и юни. В същото време квалификациите за Евроволей 2021 са отложени, като евентуално ще се проведат през януари 2021-а. Но все пак, окончателното решение за тях трябва да бъде взето до 1 юли.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е то

    2 2 Отговор
    Крадат здравата и после се правят на болни