23 Април, 2020 20:55 4 194 0

Трикратен шампион от НБА: Скоти Пипън бе по-мек, а Майкъл Джордан почти винаги бе агресивен

  • майкъл джордън-
  • баскетбол-
  • нба-
  • тони кукоч-
  • скоти пипън

Разбрах какво трябва да правя, когато пристигнах в Чикаго Булс

Трикратен шампион от НБА: Скоти Пипън  бе по-мек, а Майкъл Джордан почти винаги бе агресивен - 1

Легендата на европейския баскетбол Тони Кукоч също върна времето назад и си припомни за шампионския си престой в Чикаго Булс, където игра редом до Майкъл Джордан и Скоти Пипън.

"Разбрах какво трябва да правя, когато пристигнах в Чикаго Булс. Имах тази привилегия в Европа, където младите играчи трябваше да се докажат, а през това време ти трябваше да ги дразниш. Това е просто една част от това да си новакът в групата", споделя Кукоч.

Трикратният шампион от НБА споделя още, че Скоти Пипън му е предложил огромна помощ в първата година - "Разликата бе, че аз се присъединих към световния шампион Чикаго Булс. Всички бяха страхотни, знаеха какво точно трябва да правят. Не беше лесно, но мога да кажа, че Скоти ми помогна изключително много, особено в първата година. Той се държа по страхотен начин с мен".

Кукоч разкрива и основната разлика между Пипън и Джордан - "Скоти бе много по-различен от Майкъл. Той бе по-мек от него. Все пак и той от време на време избухваше, но ми помогна, докато Майкъл почти винаги беше агресивен. По някое време идваше при мен, докато почивах. Потупваше ме и ми казваше: "Обичам те, югославски приятелю", след което аз му отговарях: "Не, не, не. Хърватия!". Това са нещата, които остават завинаги в спомените ми".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА