25 Април, 2020 14:05 2 781 2

Задава се голям скандал в испанския футбол заради Барселона

  • барселона-
  • ла лига

''Каталунците'' обмислят да бойкотират подновяването на първенството

Актуалният футболен шампион на Испания - Барселона, обмисля варианта да откаже да участва в продължаването на шампионата, ако всички мерки за сигурност не гарантират стопроцентова защита'', това пише каталунският вестник ''Diario Sport''

На "Камп Ноу'' поставят на първо място здравето и не искат да правят компромиси в името на спасяването на сезона. Според вестника източникът на тази информация е един от шефовете на клуба.

Бордът на директорите ще дискутира подобна възможност въз основа на предложените мерки за сигурност от Ла Лига и препоръките от Министерството на здравеопазването в Испания.

''Каталунците'' възприемат положително идеята за завръщане към тренировъчния процес, но се опасяват, че има по-голяма вероятност от заразяване по време на самите мачове заради смесването на множество футболисти от различни отбори.

Междувременно с тази новина, идваща от Барселона, шефът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че ще има наказания за клубове, които не изпълняват установените разпоредби. Той напълно изключи вариант, при който сезонът в Ла Лига да не се доиграе.

"Ако един клуб откаже да играе, след като вече имаме разрешения от здравните власти, то той ще подлежи на санкции и ще запише служебни загуби, както преди", заяви Тебас в интервю за ''Adea Conecta''

Той пресметна и загубите на Ла Лига при предсрочно завършване на сезона: ''Трябва да отбележим, че ''Примера Дивисион'' като организация губи сериозни суми заради отсъствието на мачовете. Сумарно загубите ни са около 1 милиард евро. Ако мачовете се играят без зрители, ще имаме загуби от 350 милиона'', допълни президентът на Лигата.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    7 0 Отговор
    НАШИЯТ ЩЕ ГО ОПРАВИ СКАНДАЛА...И БЕЗ ТОВА ИМА ХОДЕНЕ ДО БАРСЕЛОНА ПО СЕМЕЙНИ ПРИЧИНИ..
  • 2 Муфтачиев

    0 0 Отговор
    Да спазват дистанция от 2 метра, да не се скупчват!