Last news in Fakti

26 Април, 2020 17:02 1 747 3

Шампион на ''Ролан Гарос'' започна работа в... супермаркет

  • кевин кравийц-
  • ролан гарос-
  • двойки

''Бях планирал да видя какво е да имаш нормална работа за малко. Коронавирусът ми даде тази възможност'', споделя Кевин Кравийц

Шампион на ''Ролан Гарос'' започна работа в... супермаркет - 1
Кевин Кравийц вляво, снимка: БГНЕС/ЕРА

Действащият шампион на "Ролан Гарос" на двойки Кевин Кравийц в момента работи в супермаркет. 28-годишният германец, който миналата година триумфира в Париж в тандем със сънародника си Андреас Мийс, се опитва да използва пълноценно този период, в който няма професионални тенис турнири. "От няколко седмици работя в магазин за намаления за 450 евро", споделя пред Der Spiegiel Кравийц.

Любопитното в случая на Кравийц е, че мотивите му изглежда не са само финансови. "Бях планирал да видя какво е да имаш нормална работа за малко. Коронавирусът ми даде тази възможност. Някои от колегите ми тук стават в 5 часа сутринта и в 5,30 вече са в магазина, за да пълнят рафтовете с продукти. Уча се да бъда по-съпричастен", споделя световният №13 на двойки.

А с какво точно се занимава в магазина самият Кравийц? "Отговарям за рафтовете. Следя тези с наденици и сирене да са пълни, събирам празните кутии. Миналата седмица бях пазач на входа и дезинфекцирах количките за пазаруване", обяснява тенисистът, който само със спечелването на "Ролан Гарос" миналата година си заработи малко под 300 000 евро.

"Имах лукса да превърна хобито си в професия", казва живеещият в Мюнхен играч, добавяйки, че е получил специално разрешение да тренира в зала и това му позволява да провежда занимания 3-4 пъти седмично.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Респект! Срамна работа.....Няма!

    12 0 Отговор
    Срамен може да бъде единствено...начина , по който човек върши своята .. работа!
  • 2 Haze

    6 0 Отговор
    Добра новина с добър коментар. Респект!!!
  • 3 Novus ordo seclorum

    4 1 Отговор
    Достойно!!!