27 Април, 2020 12:27 3 835 5

Австриец в топ 3: Няма тенисист, който да се бори за оцеляването си, не виждам защо трябва да им давам пари

  • доминик тийм-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • коронавирус

Според Тийм голяма част от играчите от по-ниските нива не се отнасят професионално към тениса, затова и не заслужават помощ от най-добрите

Австриец в топ 3: Няма тенисист, който да се бори за оцеляването си, не виждам защо трябва да им давам пари - 1
Снимка: БГНЕС

Австриецът Доминик Тийм, който заема трето място в световната ранглиста, не е вдъхновен от идеята водещите тенисисти в света да подпомагат финансово по-ниско ранкираните състезатели по време на пандемията от COVID-19.

Миналата седмица лидерът в ранглистата Новак Джокович призова останалите играчи от топ 100 да се включат с дарения в специално създадения за целта фонд. Според Тийм обаче има прослойки в обществото, които се нуждаят много по-спешно от подобна помощ, отколкото от по-слабите тенисисти.

"Няма тенисист, който да се бори за оцеляването си, дори и тези, които са назад в класацията. Никой от тях не гладува", каза 26-годишният Тийм пред австрийския вестник "Крьоне".

Според Тийм голяма част от играчите от по-ниските нива не се отнасят професионално към тениса, затова и не заслужават помощ от най-добрите.

"Има много, много играчи, които не поставят спорта на първо място и не живеят като професионалисти. Наистина не виждам смисъл защо трябва да им давам пари. Бих дарил тези пари на хора или организации, които са в нужда. Никой от топ играчите не е получил даром това, което е постигнал. Всички сме се борили за него по един или друг начин. Няма гаранции в никоя работа, че без усилия ще се справяш добре и ще печелиш много пари", каза Тийм.

В кариерата си Доминик Тийм има три участия на финали на турнири от "Големия шлем", но загуби и трите от тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8357

    19 0 Отговор
    Много си е прав човека!
  • 2 фжфж

    6 0 Отговор
    Който не може да играе тенис, да си намери друго препитание. Иначе и аз ставам тенисист и Надал да започва да ме издържа.
  • 3 Цецо

    0 0 Отговор
    Този австиец от коя държава е???

    Коментиран от #4

  • 4 Pompev 🇧🇬✔️

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Цецо":

    Тряя да ги проверявате,затва отворих новината,понеже не разбрах
  • 5 Роджър Федерер

    1 0 Отговор
    Тоя австрийски дрисльо да каже колко спонсора е имал в началото!!