28 Април, 2020 10:23 2 969 2

Футболист-милионер вдъхнови света..

  • лоран дюверне-тардиф-
  • американски футбол-
  • коронавирус

Показа, че звездите в спорта не винаги са безскрупулни, както изглежда отстрани

Футболист-милионер вдъхнови света.. - 1

Канадският състезател по американски футбол Лоран Дюверне-Тардиф вдъхнови света с решението си да излезе на първа линия в борбата срещу коронавируса. Той показа, че звездите в спорта не винаги са безскрупулни, както изглежда отстрани.

През 2017 г. канадецът подписа петгодишен договор с Канзас Сити за 42,36 милион долара, но сега се отказа от парите, за да спасява животи. Проблемът беше, че въпреки медицинското си образование Дюверне-Тардиф не е специализирал в болница и няма лиценз за извършване на медицинска дейност.

Изходът от ситуацията беше намерен, след като канадското правителство призова всички студенти по медицина и всички със завършено медицинско образование да се включат в борбата срещу COVID-19. Това става след кратък опреснителен курс. Така от 24 април спортистът вече се бори със заразата в болница в канадската провинция Квебек.

Преди два месеца Лоран Дюверне-Тардиф с Канзас Сити Чийфс спечели най-ценния мач в своя спорт – Супербоул.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    4 0 Отговор
    Глупости на търкалета, нито го знам нито искам да го знам, най голямата измама на 21 век, хората
  • 2 Кофти

    3 0 Отговор
    Айде, айде - отишъл колкото да се снима за инстаграм, видяхме го, само си правят реклама....