29 Април, 2020 20:42 1 817 4

Балотели: Беше по-разумно да отида в Ювентус, не в Милан

  • марио балотели-
  • милан-
  • футбол-
  • ювентус

Фен съм на "росонерите", но ако трябва да бъда честен, обичам и Интер

Балотели: Беше по-разумно да отида в Ювентус, не в Милан - 1
Снимка: БГНЕС

Марио Балотели разкри, че е бил близо до трансфер в Ювентус през 2013 г., когато напуска Манчестър Сити. "Това щеше да е по-разумно, но аз последвах сърцето си и избрах Милан", сподели нападателят.

"Адриано Галиани ме искаше в Милан. След Манчестър Сити бях тръгнал към Ювентус и бях ок с това, но Галиани се намеси. Когато чух, че Милан се интересува, нищо друго нямаше значение. Аз съм фен на Милан, така че последвах сърцето си. По това време отборът бе седми или осми в класирането. По-разумно би било да отида в Ювентус", разказа Балотели.

Той говори и за Интер и работата си с Жозе Моуриньо: "Ако трябва да бъда честен, обичам и Интер. С Моуриньо се разбирахме. Имахме някои разговори, но винаги подхождахме с уважение. Спомням си, когато спечелихме Шампионската лига, той се качи в автобуса, а аз почти бях заспал на задните седалки, но той прегръщаше всички и плачеше, всички плачеха".

Попитан кой е най-емоционалният му момент във футбола, Балотели отличи полуфинала на Евро 2012 срещу Германия: "Не беше по време на мача, а след това. Това беше емоционално. Прегърнах майка ми на трибуните, а тя не можеше да спре да плаче. Беше нещо специално. Най-голямото ми разочарование беше финалът срещу Испания, защото не бяхме на 100% процента този ден".

Нападателят си спомня с усмивка за престоя си в Ница. "Когато отидох в Ница през 2016 г., нямах много предложения или не толкова, колкото преди. Мино Райола ми каза да отида в Ница. Аз не знаех къде се намира този клуб. Когато пристигнах, видях един великолепен град.

Бях играл в Ливърпул и Милан, имах контузия, така че бях развалина по това време. Имах оферти от два отбора от Висшата лига и Ница, но не бях психологически силен, както съм сега. Просто не можех да живея в Англия по това време. Всички, които срещнах в Ница, бяха толкова мили, пристигнаха някои страхотни играчи, въобще не беше лош отбор. Прекарах две фантастични години там, фантастични", сподели Марио.

Спекулациите около бъдещето му продължават и този сезон, но Балотели заяви, че се чувства отлично в Бреша: "Щастлив съм в Бреша и не искам да напускам. Бреша е моят град и аз съм страхотен отбор с прекрасни хора и невероятни фенове. Имаме проблеми този сезон, но това се случва във футбола. Искаме да се представяме по-добре, но този сезон не се получава".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фень

    4 2 Отговор
    Най- добре си признай , че си искал да играеш в Ботев Гълъбово
  • 2 Ххх

    2 2 Отговор
    Там по - зрели банани ли ще ти хвърлят от трибуните ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.