Last news in Fakti

1 Май, 2020 13:05 2 724 8

26 години от смъртта на велик бразилец

  • аертон сена-
  • формула 1

Господ закриляше Формула 1 дълго време. Този уикенд се отдръпна”, казва Ники Лауда след трагичните събития

26 години от смъртта на велик бразилец - 1

На месинговата плоча е изписано „Nada pode me separar do amor de deus” (от порт. – нищо не може да ме раздели с божията любов). Отгоре са името и датите: Аертон Сена да Силва – 21.03.1960 – 01.05.1994.

„Господ закриляше Формула 1 дълго време. Този уикенд се отдръпна”, казва Ники Лауда след трагичните събития от 30 април и 1 май преди 26 години. Роланд Ратценбергер губи живота си, карайки в последната квалификационна сесия на пистата Имола. На другия ден Аертон Сена катастрофира по време на Гран при на Сан Марино.

Аертон Сена е откаран в болница, където по-късно е обявена смъртта му. Черният уикенд на Имола води до сериозни промени в условията за безопасност, при това не само на състезателните писти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бачо Киро

    6 1 Отговор
    Ayrton Senna Sempre!
  • 2 Бадева

    16 1 Отговор
    Легенда, няма вече като него !
  • 3 Баш Бащицата

    15 2 Отговор
    Велик бразилец е меко казано. Велик бразилец не значи нищо. Велики бразилци - много. Това е Сена. Сена е един. Великият Сена. Не един от многото, а единствения Сена. И забележете не казвам, че е най-великият или не. Това е Сена. Да кажеш „26 години от смъртта на Сена” е достатъчно и говори много повече плюс уважение, отколкото „26 години от смертта на велик бразилец”. Някакъв си велик там, един от многото велики бразилци. Не! Сена е като Пеле за бразилците. ЕДИНСТВЕН!

    Коментиран от #5

  • 4 Рошко

    9 1 Отговор
    Той е легенда
  • 5 Бате Боби

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Баш Бащицата":

    Много точно казано. Страхотно!👌
  • 6 Тит

    5 1 Отговор
    Най бързият,най агресивният,най красивият пилот!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.