Last news in Fakti

1 Май, 2020 15:04 3 913 6

Сестрата на Сена: Мечтаеше да кара за Ferrari, сега щеше да е шеф на отбор, подобно на Ники Лауда

  • аертон сена-
  • формула 1

Все едно не са минали 26 години

Сестрата на Сена: Мечтаеше да кара за Ferrari, сега щеше да е шеф на отбор, подобно на Ники Лауда - 1

За поколения бразилци смъртта на легендата на Формула 1 Аертон Сена е най-лошото нещо, което им се е случвало. Всеки помни къде е бил и какво е правил на първи май 1994 година, когато е чул страшната новина.

Това в контекста на тежкия живот, който води народът на Бразилия, е показател за това какво е означавал за тях Сена. Много повече от пилот, той бе тяхната надежда и пример, че всичко може да бъде постигната само ако отдадеш цялата си енергия.

„Все едно не са минали 26 години“, разказва сестрата на Сена – Вивиан.

„Изглежда толкова отдавна, но и толкова близко. Тогава Формула 1 беше най-популярният спорт в Бразилия. Сега не е така, защото е само бизнес. Тогава повече неща зависеха от пилота.“

Тя също признава, че мечтата на Сена е била да кара за Ferrari. Според Вивиан, ако беше жив, Аертон сега щеше да е шеф на отбор, подобно на Ники Лауда.

„Винаги ми е казвал, че иска да кара за Ferrari. А ако беше жив, щеше да е замесен в спорта или с отбор, или като бизнесмен. Щеше и да е в Бразилия често, обичаше да ходи в местността Ангреа дос Рейс, да стои в гората, казваше, че това го зарежда. Той притежаваше неща, които липсват на бразилците сега. Беше наясно, че не става само с талант, а трябват дисциплина и постоянство. А това не важи за много бразилци.“


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 00000

    10 1 Отговор
    Голям пилот беше! Караше по времето на Ален Прост и започващия Шумахер.

    Коментиран от #2

  • 2 Бачо Киро

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "00000":

    Какво време на Ален Прост бе, човек? През 1984, когато е първата година на Сена, във Ф1 още карат Нелсън Пикет, Ники Лауда, Джони Чекотто, Рене Арно и тн. Шумахер почва 1991, какъв започващ, 1994, когато Сена загина, Шумахер взе титлата даже. Сена бил карал по времето на Прост... Прост нямаше да види много от победите си, ако не беше приятел с шефа на ФИА... Никой не оспорва способностите на Прост, но да наречеш времето 1984-1994 време на Прост е абсолютно смешно....
  • 3 В.В.

    7 0 Отговор
    Поклон пред гения!!!Сигурно тук ни гледаш как политиканстваме ...И нищо не правим....А ти. Ти ,,беше от най големите...Почивай в мир!!.
  • 4 Иво

    7 0 Отговор
    Сена беше нещо повече от пилот.Той беше феномен.Въпреки невероятния си талант никога не изгуби човешкия си облик и до последно показваше на целия свят колко далече може да стигне човек когато следва целите и мечтите си като дава всичко от себе си за да ги постигне.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Нов

    0 1 Отговор
    Всичките сте смешници, сигурно още сте сучили когато Сена е карал.