Last news in Fakti

1 Май, 2020 17:25 3 928 10

Венци Стефанов си спомни за скандалния финал преди 24 години

  • славия-
  • левски-
  • венци стефанов-
  • купа на българия-
  • футбол

Това беше театър на Томето

Венци Стефанов си спомни за скандалния финал преди 24 години - 1

На 1 май 1996 година се играе един от най-скандалните мачове в историята на българския футбол. Левски и Славия излизат във финала за Купата на България. В 35-ата минута резултатът е открит в полза на "белите" с точен удар на атакуващия халф Атанас Киров.

Попадението на бъдещия кмет на Стралджа се запазва до 75-ата минута, когато президентът на "сините" Томас Лафчис нахлува на терена и вади своите футболисти, сред които Пламен Николов - Пинко, Емил Велев, Мариан Христов, Дончо Донев, Тодор Зайцев, Валентин Дъртилов и др.

Според Лафчис главният съдия Митко Митрев дирижира финала в полза на Славия.

Ето какво си спомня за скандалния двубой Венцеслав Стефанов, 24 години по-късно:

"Това беше театър на Томето. Твърденията за Митко Митрев са пълни глупости! Намерете си записа на мача в интернет и го изгледайте. Славия беше по-добрият отбор, водехме в резултата и не е имало никакви съдийски аванти. Категорично! Томето вече беше свършил парите и му беше тежко да издържа Левски. Търсеше начин да изкара другите виновни за неуспеха на отбора. Всъщност тогава Левски можеше да бъде изваден от "А" група заради това изваждане от игрището и прекратяването на финала, но минаха между капките. Те винаги минават между капките. Славия стана заслужено шампион и носител на Купата на България. Наско Сираков беше най-важната фигура, той е голям професионалист и предаде шампионски манталитет на останалите футболисти на Славия".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим

    10 6 Отговор
    Е,че ви подкрепяше съдията си е вярно,но това главно беше заради Наско Сираков,а както знаем тогава го изгони Лавчис от Левски и благодарение на това Славия стана шампион.Знаем,че още от царско време нямаха титла до тогава.
  • 2 хихихи

    12 4 Отговор
    Точно в Славия Наско си свали гащите и се огъз. на левскарската публика.
  • 3 Помним

    3 2 Отговор
    Помним и уговорения (в Гранд Хотел Варна) мач на Славия със Спартак Вн 0:2
  • 4 Еврофутбол

    7 2 Отговор
    И аз никога не залагам на мачове на Славия! Защото не знам какво е решил бате Венци! Формата на футболистите е без значение!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Порно

    3 1 Отговор
    Айде стига Венци се е правил на светец. Вярно е само , че подуенци винаги минават между капките. А за това време си спомняме за разходки до Витоша в багажник. И прословутата снимка на сикаджиите с купата , която после препечатваха след всяко мафиотско убийство.
  • 7 Винкел

    2 0 Отговор
    Колко пари си смениха собственика бате Венци-Аааа?
  • 8 колю

    2 1 Отговор
    САМО ЧЕ.Венцо.тогава за вадене на атбор.не вадеха от а група.виж в интернет правилника за тази година.
  • 9 Рашку

    1 1 Отговор
    А Левски и сега минава между капките, ама не коментираме, че дрОгарят Борисов ще се сърди.
  • 10 БИЗНЕС СТАНДАРТ

    0 1 Отговор
    25-30 ГОДИНИ ПО КЪСНО.ВЕЧЕ НЯМА И ЗА НИКОЙ ТЪНГА МЪНГА.СЕГА АКО ЛЕВСКИ НЯМА ПАРИ .ФАЛИРА.ОТИВА В 4 ЗОНАЛНА ДИВИЗИЯ.СТАНДАРЪТ Е БЕЗКРУПУЛЕН.И ЗА ЛЕВСКИ.НАП,ОСИГУРОВКИ,ДАНЪЦИ,ЗАПЛАТИ,ДОГОВОРИ,ИНВЕСТИЦИИ. И ТОЧКА №1 В БИЗНЕС ПРАВИЛНИКЪТ-ПРИХОДИ.