Last news in Fakti

7 Май, 2020 14:57 1 483 2

Шарапова е била проверявана 12 пъти за допинг миналия сезон, Федерер и Надал - по 29

  • мария шарапова-
  • рафаел надал-
  • роджър федерер-
  • тенис-
  • тенис на корт

Най-проверяваната тенисистка в света за миналата година е Виктория Кузмова (Словакия) с 34 проби

Шарапова е била проверявана 12 пъти за допинг миналия сезон, Федерер и Надал - по 29 - 1
Снимка: БГНЕС

Руската тенисистка Мария Шарапова, която в края на февруари обяви оттеглянето си от спорта, е била проверена за допинг 12 пъти през миналата година. Това обявиха за ТАСС от Международната федерация по тенис (ITF). През сезон 2019 Шарапова два пъти е дала допинг тестове по време на турнири и в 10 случая е била подложена на извънсъстезателни проверки.

Най-проверяваната руска тенисистка за 2019 година е Екатерина Александрова, която е дала 27 проби (8 състезателни и 19 извънсъстезателни). На второ място е Анна Блинкова с 26 (11+15) проби, а трета - Дария Касаткина с 25 (8+17) проби.

Най-проверяваната тенисистка в света за миналата година е Виктория Кузмова (Словакия) с 34 проби.

От мъжете тенисисти в Русия най-много проби е дал Андрей Рубльов - 25 пъти (9+16). Втори и трети са съответно Даниил Медведев с 18 (7+11) и Карен Хачанов с 15 (4+11).

Швейцарецът Роджър Федерер и испанецът Рафаел Надал са проверявани за допинг от Международната централа по 29 пъти за 2019 година. Най-много проби е дал Хьон Чон (Република Корея) - 34.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    0 0 Отговор
    сега ако напишете и за положителните резултати от тия проверки за допинг, ше ви кажа браво! някои от тия великите тенисисти и тенисистки толко хапове са взимали, че след 10г.да ги тестват пак ше покаже!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.