8 Май, 2020 12:46 1 033 0

Дания все пак ще приеме мачове от Европейското първенство

  • евро 2020-
  • домакинство-
  • копенхаген-
  • кмет-
  • тур дьо франс-
  • коронавирус-
  • дженсън-
  • уефа

"Ще можем да бъдем домакини на четирите мача на Евро 2020 в Копенхаген през следващото лято“, каза кметът на Копенхаген Франк Дженсън

Дания все пак ще приеме мачове от Европейското първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Властите в Копенхаген и Датския футболен съюз потвърдиха днес готовност да приемат четири мача от Европейското първенство следващото лято, както и един от етапите на Тур дьо Франс.

"Горд съм, че мога да обявя - ще можем да бъдем домакини на четирите мача на Евро 2020 в Копенхаген през следващото лято“, каза кметът Франк Дженсън.

Датчаните изпуснаха срока, който УЕФА даде за потвърждение на домакинството на Евро 2020, който беше до 30 април. От Ниос удължиха и дадоха възможност на Копенхаген да вземе крайно решение до 8 май, а вчера вечерта градът обяви, че ще гарантира домакинство на турнира.

"Очаква се, че Европейското първенство 2020 за се проведе от 11 юни до 11 юли 2021 година. Ние възнамеряваме да спазваме същия график на мачовете и същите градове домакини, които вече бяха планувани. На този етап обаче графикът на мачовете все още не е официално потвърден. УЕФА поддържа връзка с всички 12 града по този въпрос. Нови съобщения ще бъдат направени в надлежен ред", съобщиха от УЕФА.

Датският футболен съюз вече изпрати писмено потвърждение до УЕФА за готовността си да приеме мачовете Дания - Финландия, Дания - Белгия, Дания - Русия и един от мачовете на 1/8 финалите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА