11 Май, 2020 10:03 1 862 0

Създателите на спрея, който използват съдиите, ще съдят ФИФА

  • съд-
  • използване-
  • патент-
  • нарушение-
  • права-
  • инфантино-
  • затвор-
  • фифа-
  • съдии-
  • спрей

Пабло Силва и Хайне Алемане искат затвор за Джани Инфантино

Създателите на спрея, който използват съдиите, ще съдят ФИФА - 1
Снимка: БГНЕС

Пабло Силва и Хайне Алемане, създателите на спрея, използван от футболните рефери, искат между една и четири години затвор за лидерите на ФИФА, включително и Джани Инфантино, за използването на спрея без съгласие и нарушението на патента на изобретението. Делото на Силва и Алемане беше заведено в бразилски съд преди четири години и решението ще излезе в следващите няколко дни.

Пабло Силва е убеден, че справедливостта ще възтържествува. Той и партньорът му са наели адвокат Кристиано Занин Мартинс, който освободи бившия бразилски президент Лула да Силва. Той изисква повече от 40 милиона долара от световната федерация.

"Очакваме първото решение по делото. Ще изискаме Джани Инфантино и всички, които отговарят, да бъдат вкарани в затвора, в допълнение към изземването на активи и сметки", увери Силва пред „AS“.

Силва и Алемане уверяват, че са имали споразумение с бившите лидери на ФИФА Хулио Грондона и Сеп Блатер за използването на аерозола в замяна на 40 милиона долара, но след скандала с FIFA Gate и смъртта на аржентинския президент, цялата комуникация с федерацията е приключила без споразумението да бъде спазено. След първи съдебен спор бразилски съдия забрани използването на спрея, но ФИФА го използва под името на друга марка.

"Бяхме търпеливи, но когато видяхме, че спреят е използван в Русия 2018, когато съдът го забрани, ние избухнахме", споделя Силва, който също разкри пред „AS“, че възнамерява да отнесе делото пред съдилищата в Съединените щати.

За всяка среща, в която аерозолът се използва от 2017 г., има глоба в размер на 15 000 долара, така че в момента Силва и Алемане биха получили обезщетение в размер на повече от 100 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА