Last news in Fakti

13 Май, 2020 16:44 1 752 1

Любо Ганев кандидатства за престижен пост в световния волейбол

  • ганев-
  • кандидатстване-
  • cev-
  • управителен съвет-
  • ръководство-
  • волейбол

Кандидатите за членове на Борда са 27 на CEV, от които ще бъдат избрани 16

Любо Ганев кандидатства за престижен пост в световния волейбол - 1
Снимка: БГНЕС

Точно два месеца след като бе избран за президент БФВолейбол, Любо Ганев вече е кандидат за член на Управителния съвет на Европейската волейболна конфедерация (CEV). Това стана ясно, след като от CEV публикуваха всички кандидати за Борда и за отделните комисии за предстоящото Общо събрания на европейската централа. Все още член на Административния борд на CEV е вече бившият президент на БФВ инж. Данчо Лазаров.

Тазгодишното Общо събрание на CEV първоначално трябваше да се проведе на 19 юни, но заради пандемията от коронавирус, то беше отложено за 16 октомври в руската столица Москва. По време на ОС ще се проведат и изборите за президент на CEV, Административния борд и отделните комисии за следващия мандат 2020-2024 година. Отделните национални федерации имаха срок до 3 април тази година, за да подадат кандидатурите на своите представители. Съгласно регулаторната рамка на Международната федерация (FIVB) списъкът с всички кандидати за членове на Административния борд на CEV трябва да бъде одобрен от Етичната комисия на FIVB.

Ако Любо Ганев бъде избран за член на Административния борд на CEV, той ще наследи Данчо Лазаров и България ще продължи да има силни позиции в европейския волейбол. Кандидатите за членове на Борда са 27, от които ще бъдат избрани 16. Преди това ще се проведе и изборът за президент на CEV. Там борбата ще бъде между настоящият президент - сърбинът Александър Боричич и един от вицепрезидентите му - Ханно Певкур, който е начело и на Естонската волейболна федерация.

Освен за член на Борда на CEV, Любо Ганев е кандидат за член на комисията по Организация на спортните събития, в която към момента е Станислав Николов, който беше генерален секретар и изпълнителен директор на БФВ, а сега е председател на Трансферната комисия на БФВ. България ще има още двама кандидати за отделните комисии на волейболната евроцентрала. Пламена Стойкова, която в момента е секретар на Правната комисия на CEV, отново е номинирана за неин член. Валентин Помаков, който преди време бе тийм мениджър на женския ни национален отбор, а в момента е управител на "Волей Промоушън", търговската компания към БФВ, е номиниран за Комисията по европейските клубни турнири към CEV.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любо Facebooka

    0 1 Отговор
    ПЕДОФИЛ 100%тов