Last news in Fakti

16 Май, 2020 13:55 2 581 9

Спортен деец, преборил коронавируса: Той съществува, не го подценявайте!

  • даме стойков-
  • федерация по джудо

Разказ за COVID-19 от първо лице

Спортен деец, преборил коронавируса: Той съществува, не го подценявайте! - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на Българската федерация по джудо Даме Стойков, който пребори COVID-19, призова хората да не подценяват коронавируса и да спазват дисциплина при отварянето на фитнеси и молове.

Ето какво написа той в своя Facebook профил:

"Covid-19 е изпитанието на нашето съвремие. Връхлетя ни, за да ни покаже, че наред с развитието ни, най-важно е да сме живи и здрави, да оцелеем и да се радваме на семейството и близките си. В България имахме късмета да се вземат навременни и категорични мерки, които спасиха много човешки животи.

Бойко Борисов създаде структури и заложи на качествени хора и експерти, които поеха отговорностите за справяне с пандемията. И успя! Благодаря на него и на Националния оперативен щаб, начело с ген.Мутафчийски, защото те успяха да опазят здравето на много хора...

Благодаря на всички лекари, медицински сестри и работещите на първа линия, защото хората като мен, сблъскали се с коронавируса, имахме и все още имаме нужда от тях.

Поздравявам всички доброволци и дарители и им благодаря! Това показва, че има достойни българи, които помагат за оцеляването на всички нас.

Сега, когато противоепидемичните мерки се отпускат, моят призив е: нека спазваме правилата, въведени на обществените места, особено в затворени помещения като молове и фитнеси.

Да спортуваме е силна потребност, но нека го правим с внимание към нашето здраве. Така ще се отблагодарим за усилията на всички, които се бориха за нашето оцеляване в последните два месеца.

Коронавирус има. Когато се оказах с положителна проба за COVID-19 все още нямах никакви симптоми и не можех да повярвам, че е възможно точно аз - човек, който е спортувал през целия си живот, да се заразя. Но след няколко дни се проявиха симптомите и бяха болезнени и продължителни.
Не бива да подценяваме коронавируса и не бива да се съмняваме в неговото съществуване. Никой не е застрахован срещу него!

Пазете се и бъдете здрави!"


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко тиквундера

    23 5 Отговор
    Ама сериозно ли, колко кинта взе да го кажеш?

    Коментиран от #2, #3, #5

  • 2 Винету

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Боко тиквундера":

    1800
  • 3 Ужас

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Боко тиквундера":

    2-3 лв., няма пари, избори идват...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ...

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Боко тиквундера":

    А ти?
  • 6 Ломоносов

    6 6 Отговор
    Бате Б и Мутафчийски вече 2-3 месеца ви чистят л..ата и повърнята и за да се лигавите по форумите, трябваше да минете през Короната

    Коментиран от #9

  • 7 Благой от Софстрой

    6 1 Отговор
    Даме е комшия и личен приятел на Бойко.Бойко даже му подари джип Рейндж Ровер преди 3 години.
  • 8 Пакича

    5 2 Отговор
    Да,съществува в сънищата ти,Плюнка.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.