16 Май, 2020 14:30 1 284 5

Чудовищно! Вижте колко ще загуби НБА, ако сезонът не бъде доигран

  • нба-
  • финансови загуби

Сумата е огромна

Чудовищно! Вижте колко ще загуби НБА, ако сезонът не бъде доигран - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Националната баскетболна асоциация вече бе ударена лошо от спирането на сезона, но това е само началото. Ако Лигата отмени финалната фаза на сезона и не се изиграят плейофите, то загубите ще бъдат в размер на приблизително 900 милиона долара от телевизионни права, съобщава от The Athletic.

Това не включва приходите, които ще бъдат изгубени от сделките с местните телевизии, ако редовният сезон не се възобнови. Регионалните спортни мрежи имат в договорите си с НБА правото да излъчат поне 70 двубоя, но повечето тимове все още не са ги достигнали.

Скорошен анализ показа, че 40% от приходите на НБА се получават от феновете, посещаващи двубои. Без тяхното наличие, единственият голям носител на доходи са телевизиите. Те са движещата сила за потенциалното рестартиране на сезона от финансова гледна точка. Загубата на плейофите ще бъде пагубна за финансите на Лигата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хм чудовищно било

    4 2 Отговор
    Нека да видят тия фърли-топковци!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Еее

    0 0 Отговор
    Тия ще забравят за големите заплати.
  • 4 Паница с боб

    0 0 Отговор
    Не виждам нищо чудовищно!това надстройки и парите за тях са на свършване...също като татуировките и силикона,за които добрите времена ще приключат и слава богу
  • 5 Бачо Киро

    0 0 Отговор
    Много важно... Ще имат по-малко пари за мурви и наркотици... Голям праз...