Last news in Fakti

16 Май, 2020 17:14 1 710 0

Новак Джокович се закани на рекордите на Федерер

  • новак джокович-
  • роджър федерер

Сърбинът има ясни цели

Новак Джокович се закани на рекордите на Федерер - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович изрази увереност, че ще подобри рекордите на Роджър Федерер за най-много титли от турнири от Големия шлем и най-много седмици като №1, предаде tennis24.bg.

За момента сръбският тенисист има 17 трофея от най-престижната верига, както и 282 седмици като номер 1 в света, докато Федерер е триумфирал 20 пъти в Големия шлем и е прекарал общо 310 седмици на върха.

"Винаги съм уверен в себе си. Вярвам, че мога да съм тенисистът с най-много титли от Шлема и да подобря рекорда за престой на първото място. Това са моите ясни цели", коментира Джокович, който допълни, че си представя как играе професионално до 40-годишна възраст.

"Не вярвам в границите. Мисля, че границите са илюзии на нашето его или нашия ум", допълни той в интервю за Греам Бенсинджър от In Depth.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА