Last news in Fakti

16 Май, 2020 18:56 1 720 2

Борусия Дортмунд разнебити Шалке 04 при подновяването на Бундеслигата

  • бундеслига-
  • борусия дортмунд-
  • шалке 04-
  • 4:0

''Жълто-черните'' не оставиха никакви шансове на днешния си съперник

Борусия Дортмунд разнебити Шалке 04 при подновяването на Бундеслигата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В дербито на Рур Борусия Дортмунд разнебити Шалке 04 с 4:0 при подновяването на Първа Бундеслига в Германия. Попаденията за ''жълто-черните'' бяха дело на Ерлинг Холанд, Рафаел Герейро, който вкара на два пъти, а Торган Азар се отчете с едно попадение.

Младият норвежки нападател на Дортмунд - Ерлинг Холанд показа, че социалната изолация не му се е отразила зле и в 29-ата минута вкара първия гол в Бундеслигата след рестарта на шампионата.

В самия край на полувремето домакините поведоха с 2:0 с попадение на Рафаел Герейро, като асистенция за попадението му направи младия немски национал Юлиан Брандт.

Три минути след подновяването на играта за второто полувреме резултатът в ''Рурското дерби'' стана 3:0, след като Брандт асистира за втори път в мача, но този път на Торган Азар.

В 63-ата минута Рафаел Герейро вкара второто си попадение в двубоя и оформи крайното 4:0.

В останалите двубои от 16:30 часа (българско време), които откриха завръщането на Първа Бундеслига на Германия, Волфсбург излъга Аугсбург като гост 2:1, Фортуна Дюселдорф и Падерборн завършиха при нулево равенство, Херта Берлин, донякъде изненадващо, спечели с убедителното 3:0 на терена на Хофенхайм, а РБ Лайпциг на свой терен направи равенство 1:1 срещу тима на Фрайбург. Равенство, което може да се окаже фатално за Ред Бул в битката за титлата, която водят с Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд.

Последният мач от днешната програма е между отборите на Айнтрахт (Франкфурт) и Борусия (Мьонхенгладбах). Срещата ще стартира от 19:30 часа (българско време) и ще бъде предавана пряко по Евроспорт 2.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛОГЪЗОВ

    1 2 Отговор
    РБ ЗАЛЦБУРГ Са от АВСТРИЯ
  • 2 Сс18

    0 1 Отговор
    РБ ЛАЙПЦИГ