19 Май, 2020 12:14 1 207 0

ЛеБрон Джеймс: Надявам се сезонът в НБА да бъде довършен

  • завръщане-
  • баскетбол-
  • обич-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • лос анджелис лейкърс-
  • джеймс-
  • нба-
  • подновяване

"Обичам баскетбола. Знам колко вдъхновяваща е тази игра", заяви звездта на ЛА Лейкърс

ЛеБрон Джеймс: Надявам се сезонът в НБА да бъде довършен - 1
Снимка: БГНЕС

Суперзвездата ЛеБрон Джеймс се надява кампанията в Националната баскетболна асоциация да бъде довършена. Лидерът на Лос Анджелис Лейкърс заяви, че неговото желание е "възможно най-скоро" сезонът, който беше прекъснат на 11 март заради пандемията от коронавирус, да бъде подновен. Двама играчи от отбора, които не бяха идентифицирани, бяха сред заразените с COVID-19.

"Определено не сме се отказали от този сезон. Не само аз, но и моите съотборници, всички в Лейкърс, искаме да играе. Има много баскетболисти, за които знам, че искат да се завърнат на полето. Естествено не искаме да застрашаваме здравето на никого. Това е пандемия, каквато не познаваме. Не можем да я контролираме. Но се надявам да получим възможност да играем отново възможно най-скоро", коментира Джеймс.

Малко над половината от 30-те клуба от лигата на този етап отвориха базите си за тренировки при спазване на строги протоколи за социална дистанцираност и хигиенни правила. Комисарят на НБА Адам Силвър обяви, че очаква до началото на юни да бъде взето някакво решение за бъдещето на сезона.

"Вече виждаме, че някои спортни състезания бяха подновени. Искам да играя отново. Обичам баскетбола. Знам колко вдъхновяваща е тази игра. Знам колко вдъхновяващ е спортът като цяло. Затова е важно при първа възможност да се завърнем на полето и да върнем насладата от играта на нашите фенове", каза още Джеймс.

Лейкърс беше лидер в Западната конференция при прекъсването на кампанията с 49 победи в 63 мача, като вече си беше осигурил място в плейофите за първи път от 2013 година.

"Знаем, че баскетболът липсва на всички. Ще излъжа, ако кажа, че това не е така", каза още Джеймс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА