20 Май, 2020 13:27 1 341 0

Джокович: Бях на крачка от това да играя за Великобритания

  • джокович-
  • оферта-
  • бедност-
  • средства-
  • великобритания-
  • семейство

"Бяхме доста бедни, когато бях юноша и семейството ми сериозно обмисляше офертата", призна сърбинът

Джокович: Бях на крачка от това да играя за Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС

Световният №1 в тениса Новак Джокович направи шокиращо разкритие за кариерата си, в началото на която е имал изкушаваща оферта да смени националната си принадлежност и да заиграе за Великобритания. Това се случило, когато семейството му среща финансови трудности, а Ноле е един от обещаващите таланти. Родителите на сърбина обаче решават да не изменят на родината си.

„Беше по времето, когато играех още юношески турнири и се справях доста добре. Участвах на сериозни международни изяви на тази възраст, очевидно са ме забелязали там. Получихме оферта, която бе наистина много добра – да сменим националността ми и да играя за Великобритания. В онзи момент от живота ни, това щеше да реши на практика всеки проблем, който семейството ми имаше. Но въпреки това те отказаха предложението. Естествено, че не съжалявам“, разказа Ноле пред испанските медии.

„В един момент стана наистина тежко. Татко извади една банкнота, спомням си съвсем ясно. Беше от 10 германски марки. И каза – това е всичко, което имаме. Бизнесът им с ресторанта не вървеше, а всички техни жертви са били за моята кариера. Малко по-късно се случи и това с офертата на британците, можете да си представите колко изкушаваща е била тя за родителите ми“, добави Джокович, който има 18 успеха и нито една загуба от началото на сезона, печелейки със Сърбия дебютното издание на ATP Cup и Australian Open за рекорден осми път.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА