Last news in Fakti

21 Май, 2020 12:03 1 318 1

Иниеста: Меси е гений, способен да вкара хеттрик, но и да направи три асистенции

  • лионел меси-
  • футбол-
  • андрес иниеста-
  • барселона

Аржентина създава изключително футболисти, а притежава и този, който е номер 1

Иниеста: Меси е гений, способен да вкара хеттрик, но и да направи три асистенции - 1

Легендата на Барселона Андрес Иниеста смята, че „каталунците“ е трябвало да постигнат повече в Шампионската лига периода след неговото напускане, след като имат футболист като Меси в състава си. Иниеста, който напусна тима през 2018 година и подписа с Висел Кобе, има 4 отличия от Шампионската лига.

„С този отбор и с Лео в него Барселона със сигурност трябваше да има повече трофеи от Шампионската лига. Но във футбола никога не е лесно, защото се изправяш срещу тимове, които също разполагат с много талант. Когато постигнеш нещо голямо, е важно да му се насладиш", каза Иниеста в интервю за аржентинското издание „Ole“.

Той сподели и мнението си за критиките към Меси, че не успява да изведе Аржентина до титлата на световно първенство и Копа Америка.

„Аржентина създава изключително футболисти, а притежава и този, който е номер 1. Да, липсват трофеите, но например във финала срещу Германия на Мондиал 2014 всичко опираше до дребни детайли. Това са малките моменти, които могат да наклонят везните в една или друга посока. Ако можеше този мач да се изиграе отново, със сигурност нещата щяха да са различни".

На Иниеста бе зададен и въпроса за това кой измежду Меси и Кристиано Роналдо е по-добър. А Иниеста логично отдаде предпочитанията си на своя бивш съотборник.

„Меси прави разликата по всякакъв начин. Той е способен да вкара хеттрик, но и да направи три асистенции. Ако е впечатляващ, когато го гледаш от трибуните, още по-невероятно е да виждаш какво прави от самия терен. За мен той е най-добрият, защото може винаги да сътвори нещо и да донесе победата на отбора, макар че никой, дори той, не може да печели сам", заяви халфът.

„Моят гол във финала на Мондиал 2010 означава много. Всеки би искал да попадне в тази ситуация. Не искам да се изтъквам, но това не беше просто победа, а мач, който ни донесе световната титла - нещо изключително трудно", сподели още Иниеста.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пинокио

    1 0 Отговор
    Много искам бьрзо да забравя и този пинокио и футбола Може да е добьр играч но чак да е господа полубожество извьн земен И още Така и не видях какво ценно има Аржентина я разнасят като прьскачка из лозе Нищо че е на терена Просто гледа играта от близо Нанизаха му 6 златни топки че имал хубав дрибьл и бил труден за опазване Най добрия футболист който ми вземаше акьла се казва Диего Армандо Марадона следват Кристиано Роналдо Ромарио Да Силва Кройф Еузебио он Мозамбик Пеле Клаудио Каниджа Бекенбауер Ризенбринк Бруно Конти Роберто Баджо Пауло Роси Но това квазимодо не ми е интересен