21 Май, 2020 17:57 1 354 0

Дългът на Манчестър Юнайтед е нараснал до 429 милиона паунда

  • дълг-
  • приходи-
  • разходи-
  • манчестър юнайтед-
  • коронавирус-
  • криза-
  • уудуърд

Това се дължи както на липсата на приходи през последните месеци, така и на факта, че британската лира губи от стойността си спрямо американския долар

Дългът на Манчестър Юнайтед е нараснал до 429 милиона паунда - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-богатите клубове в света на спорта - Манчестър Юнайтед, призна за сериозни загуби в резултат на пандемията от коронавирус. От “Олд Трафорд” разкриха, че нетният им дълг е скочил с цели 42% до 429,1 млн. паунда. Това се дължи както на липсата на приходи през последните месеци, така и на факта, че британската лира губи от стойността си в сравнение с американския долар. На годишна база “червените дяволи” са регистрирали с 19% по-малко приходи до 31 март в сравнение със същия период преди година.

Допълнително положението се влошава от липсата на сигурност заради все още върлуващия COVID-19 и неяснотата около евентуалното подновяване на първенствата. Не на последно място е и вариантът за възможно връщане на 15 млн. паунда от ТВ права, които клубът получи авансово.

И все пак според изпълнителния вицепрезидент на “червените” Ед Уудуърд финансовите загуби остават на заден план в сравнение с другите последствия от заразата. “Основната ни цел продължава да бъде здравето на нашите колеги, фенове и партньори по целия свят. Изключително сме доволни от начина, по който всички, свързани с клуба, реагираха по време кризата”, заяви английският шеф.

Уудуърд припомни за различните благотворителни акции на Манчестър Юнайтед през изминалите седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА