22 Май, 2020 12:14 1 489 2

Десет клуба в Англия са пред фалит заради коронавируса

  • несъстоятелност-
  • фалит-
  • отбори-
  • англия-
  • предложение-
  • коронавирус

За това предупредиха депутатът Деймиън Колинс и съсобственикът на Съндърланд Чарли Метвен

Десет клуба в Англия са пред фалит заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС

Десет клуба от английските Лига 1 и Лига 2 се нуждаят от спешна и съществена държавна помощ, иначе ще изпаднат в несъстоятелност до броени седмици. За това предупредиха депутатът Деймиън Колинс и съсобственикът на Съндърланд Чарли Метвен.

Пред "Скай Спортс" Колинс посочи, че финансовото състояние на много от клубовете в Английската футболна лига е било тревожно и преди кризата с COVID-19, а пандемията само е задълбочила кризата. Той призова правителството на Великобритания да предостави финансови пакети на клубовете, тъй като още през юни някои от тях може да обявят несъстоятелност и да изчезнат от футболната карта.

"През следващите седмици от 5 до 10 отбора ще изпаднат в несъстоятелност. Видяхме какво се случи преди година с Бъри и Болтън. Ако историята се повтори, ще има голям натиск от обществото да се направи нещо. Без намесата на правителството, тези клубове са изправени до стената, като е възможно след това съдбата им да последват и други. Би било чудесно, ако футболът може сам да си помогне, но в настоящата ситуация това е невъзможно и единственото спасение е в държавата", допълни Колинс.

Колинс и Метвен обявиха, че са изготвили план в шест стъпки, с който да се помогне на клубовете.

Той включва създаването на Футболен орган за финансиране (ФОФ), който да може да подпомага клубовете финансово в краткосрочен план. Двамата предлагат ФОФ да може да отпуска заеми на стойност между 10 и 49 процента от акциите на даден клуб, като в тях да бъдат назначавани независими директори, които да следят за целевото изразходване на средствата.

Отпусканите пари няма да могат да се използват за закупуване на играчи, а само за поддържане на финансовия баланс. По-рано тази година председателят на Английската футболна лига Рик Пари обяви, че до септември месец клубовете от второто, третото и четвъртото ниво ще бъдат изправени пред дупка от 200 милиона лири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ги ожалиш

    1 0 Отговор
    Не съм чул да си продават фераритата и поршета футболерчетата.
    За една седмица взимат колкото хората за една година и заревали.
  • 2 Пешо

    0 0 Отговор
    Тези да не ги мислим.Правителството ще направи необходимото.Те плащат 80% от заплатите на не работещите от 3 месеца и ще им платят още един.След това 60% докато, започнат да работят и то безвъзмездно.На тези които не могат да докажат доходи им отпускат по 440£ на месец за квартира.При тях нищо не се плаща за лечение, операция или болничен престой.Ще помогнат и в тази сфера, но гледат с друго око на тези милионери.