25 Май, 2020 13:33 3 497 11

Витали Кличко: Щях да ям много бой в казармата

  • казарма-
  • бой-
  • заповед-
  • войници-
  • кличко-
  • бокс

"През нощта си мислех, че ще ме нападнат, но ми се размина", спомня си с усмивка боксовата легенда

Витали Кличко: Щях да ям много бой в казармата - 1
Снимка: БГНЕС

Боксовата легенда Витали Кличко си спомни как едва не е ял бой от "старите кучета" в казармата по време на служба в съветската армия.

Бъдещият шампион в тежка категория е станал обект на подигравка, при която е трябвало да донесе вода на по-опитен от него.

"Казах му, че ще изпълнявам заповеди само от по-висши военни от него и едва не се сбихме. Беше два пъти по-малък от мен, но останалите "стари кучета" щяха да ми скочат. През нощта си мислех, че ще ме нападнат, но ми се размина и на следващия ден напрежението беше изчезнало. Разбрах, че са им казали, че съм шампион по бокс на Украйна", спомни си с усмивка Кличко.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Правилата на мутрите

    21 2 Отговор
    Бий за те уважават.
  • 2 курейски дик татор

    13 4 Отговор
    в казармата няма такива дето се разминават на базата "страх ги е от мен" ,разминават се със връзки и клепане на парцали
  • 3 Жив късметлия,

    17 7 Отговор
    Не са решили, не са му направили родопска мечка старите кучета, въобще е нямало да го питат на Украйна или на Чукотка е шампион по бокс, и при нас много боксьорчета в цивилизацията ядоха доста бой, докато с хванат, че на старо куче не само вода, ами и куфари те се носят до портала когато се уволнява, днес обаче за младежите всичко това звучи като апокрифен градски фолклор, при раздумка на чаша ракия от техните бащи, но си беше самата истина, много неща по времето на другаря Тодор Живков бяха истински.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Ванко

    11 7 Отговор

    До коментар #3 от "Жив късметлия,":

    Не е баш така аз съм боксьор и когато бях в казормата след новобранският център ни разрпределиха .Първатато вечер счупих на един от старите ченето ,а на друг ръката верно полежах в карцера ама до краят не смееха да ми кажат гък

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 5 къде

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Жив късметлия,":

    се намираш стара кучко? Искам да ти дам салам.
  • 6 Късметлия си Ванко,

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ванко":

    И Майк Тайсън да си, като отнесеш десет кубинки от десет стари кучета в главата, на памук ставаш, изпитана рецепта, питай по старите боксьори, как беше идат като тигри, стават като овци.
  • 7 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ванко":

    Иска да ти каже, че няма преки пътища. Ти си счупил чене и си почивал в карцера. Демек не върви просто "ма тоя знае бокс", нали? Това ти казва той. Кличко обаче видиш ли, им смръзнал го.ното само с реклама...
  • 8 Гост като гост

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ванко":

    При нас имаше една новобранка боксьор ли, кикбоксьор ли беше незнам. Хвалеха го че бил републикански шампион, след едно ежене изяде някоя друга кубинка, направи перфектна сапунка цяла нощ. Е верно, че ни разгониха фамилията на целия взвод после зарад него, ама до де се уволнихме и глас не чухме да обади. Пускаха го за някакви състезания, така се скатаваше, от занятата. Ама за уволнението по един задвратник та за спомен му остана. А дали е спечелил нещо за България на големи състезания незнам, името не съм му го чул още, а вече 20 години от как се уволних.
    Демек разбрали сме че е Надувка Софийска и засужени шамари е ял.
  • 9 Николай

    0 0 Отговор
    В казармата никой новобранец не смееше и дума да каже на стари кучета.Имам случай как един стар войник с подсечка ме събори само защото го е гонил някой от моя край.Но се сещам как също на един млад войник брат му дойде пред Щаба с няколко приятеля и търсеше стар войник който тормозел брат му.Думите му бяха че излезе ли от портала няма да му се размине боя.Ще го намерим където и да е няма да се скрие.Стария се напика от страх молеше капитана да не го пуска в отпуск.Това беше в далечната 1993г град Пловдив.Тези здрави мутри го засичат на гарата били го доста имаше и нещо счупено до колкото си спомням.От тогава това момче никой не смееше дори да го помоли да отиде за нещо.
  • 10 Коза ностра

    0 0 Отговор
    Мачкай за да не бъдеж мачкан
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.