Last news in Fakti

26 Май, 2020 16:51 2 162 5

Фернандо Алонсо подписал с Renault

  • фернандо алонсо-
  • формула 1-
  • renault

На него ще бъдат обявени приоритетите на компанията и взети важни решения за излизане от кризата

Фернандо Алонсо подписал с Renault - 1
Снимка: БГНЕС

Добре информираните за ставащото в Renault френски журналисти от Ото Ебдо твърдят, че сделката между Фернандо Алонсо и екипа е била подписана в Лозана, Швейцария. Споразумението обаче не се обявявало официално заради утрешното заседание на борда. На него ще бъдат обявени приоритетите на компанията и взети важни решения за излизане от кризата. Възможно е и още по-голямо забавяне поради политически и стратегически причини, но испанецът приел предложението и плана на Renault за 2021 и 2022 г.

През юли 2021 година Алонсо ще навърши 40 години и завръщането му в спорта би се случило на възрастта, на която го направи и Михаел Шумахер, когато се присъедини към Mercedes след три години пауза.

Германецът не постигна успех, но помогна при изграждането на шампионския екип и според французите ролята на Алонсо може и да е подобна. Той спечели и двете си титли с тима и винаги е имал отлични отношения с хората в Енстън. Техническият екип сега се ръководи от един от най-близките му инженери – Пат Фрай.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фернандо Алонсо

    10 4 Отговор
    Фернандо Алонсо е човекът смъкнал не кой да е, а Михаел Шумахер от трона във Ф1. Много по - бърз и постоянен от Люис или пък "ходещият за гъби" Фетко.

    Коментиран от #2

  • 2 КОЮ

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Фернандо Алонсо":

    Искрено те съжалявам . Явно не знаеш как кумира ти спечели първата си титла , да ти напомня с една катастрофа в Сингапур. Тоя прехвалени я карач от бг коментатори винаги отива в отбор със силен болид и след него погром. Язък за рено , в тази криза да се подлъжат с това дърво и лицемер , подъл ревльо и най вече ЗЛОБАР

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Виктор

    0 1 Отговор
    надявах се да се върне у дома в МакЛарън. Жалко пак ще го бухат като животно в дувар.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дон флав

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "КОЮ":

    Първата му титла е 2005-а, втората 2006-а, а катастровката в Сингапур е през 2008-а.