Last news in Fakti

30 Май, 2020 18:46 1 540 0

Шалке продължава да пропада с пълна сила, Херта удари Аугсбург

  • шалке-
  • вердер бремен-
  • херта берлин-
  • аугсбург-
  • бундеслига

"Кралскосините" отстъпиха с 0:1 на Вердер (Бремен) у дома

Шалке продължава да пропада с пълна сила, Херта удари Аугсбург - 1
Снимка: Twitter

Пропадането на Шалке в Бундеслигата продължи и след 29-ия кръг. "Кралскосините" отстъпиха с 0:1 на Вердер (Бремен) у дома. Единственият гол в мача вкара Леонардо Битенкурт в 32-ата минута.

Победата бе от важно значение за "бременските музиканти", които водят отчаяна борба за спасение. Вердер събра 25 точки и вече изостава на два пункта от зоната за плейоф за оставане в елита. Шалке е с 37 точки и не познава вкуса на успеха от 13 мача.

Още от първия съдийски сигнал гостите заиграха по-добре, а в определени периоди от срещата "кралскосините" трудно стигаха до топката. В 32-ата минута Тодибо опита дрибъл между няколко футболисти на съперника, но загуби кълбото. Битенкурт се възползва от това, нанасяйки неспасяем за Нюбел изстрел с левия крак.

Пет минути по-късно Маккени можеше да изравни, но топката излезе в аут. През втората част Раман и Грегорич също бяха близо до попадение, но вратарят Иржи Павленка се намеси решително.

В друг мач от кръга Айнтрахт (Франкфурт) най-после стигна до победа, надделявайки с 2:1 като гост над Волсфбург. Андре Силва даде аванс на "орлите" в 27-ата минута от дузпа. В 57-ата минута Кевин Мбабу изравни. Победният гол за гостите бе дело на Дайчи Камада в 85-ата минута.

Херта също продължи с доброто си представяне. "Старата дама" се наложи с 2:0 над Аугсбург. Головете в мача вкараха Джавайро Дилросун и Кжищоф Пьонтек. С успеха Херта събра 38 точки и заема 9-о място във временното класиране. Аугсбург е 13-и с 31 пункта.

Шалке продължава да пропада с пълна сила, Херта удари Аугсбург
Снимка: Twitter


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА