1 Юни, 2020 12:04 3 477 2

Любо Ганев обясни за гафа със Силвано Пранди (ВИДЕО)

  • любо ганев-
  • силвано пранди-
  • волейбол-
  • национален отбор по волейбол

За мен Силвано Прави бе най-удачният избор за селекционер

Любо Ганев обясни за гафа със Силвано Пранди (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев говори в предаването “Арена Спорт” по БНТ за избора на Силвано Пранди за селекционер на мъжкия национален отбор на България. Както вече стана ясно, БФВ обяви своето решение на официалния си сайт, а Пранди научи от медиите, че остава на чело на представителния ни тим, и че никой от българската централа не е говорил с него от близо три месеца.

“Веднага след края на виртуалния Управителен съвет, на който бяха взети решенията, се обадих на досегашните селекционери на национални гарнитури, които бяха сменени. Реших, че е редно Пламен Христов, Теодора Бечева и Стоян Гунчев да научат от мен, че вече няма да водят отборите, с които работиха до сега. Благодарих им за работата! След това пред нас чакаха екипи на 3 телевизии, които искаха да направят интервюта с мен. Като приключихме с тях стана около 18,00 часа и след това се обадих на Силвано Пранди, за да му кажа, че е селекционер на България. Той ми каза: “Хайде бе, Любо! Какво стана?”, заяви Любо Ганев пред “Арена Спорт”.

“За мен Силвано Прави бе най-удачният избор за селекционер! Имах фаворит тандем - Силвано Пранди - Николай Желязков. Исках да има една приемственост. При Пранди отборът винаги е показвал най-голямо израстване. Исках това да е за един 4 годишен цикъл. За мен това бе най-правилното решение. Още като ме избраха за президент на БФВ споделих на Силвано Пранди тази моя идея. Бях говорил и с Ники Желязков. Целият УС с едно изключение гласуваха за Пранди и Желязков”, добави Ганев.

“Двамата ще успеят! Искам поне два отбора на България да играят на Олимпиадата в Париж 2024. Аз ще бъда още на първото събиране на всички национални отбори. Договорът на Силвано Пранди е за 1 + 1 години. Идеята е Ники Желязков да поеме отбора след това”, допълни президентът на БФ Волейбол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.