4 Юни, 2020 16:45 2 332 1

От Mercedes: Не можем просто да кажем "не" на Себастиан Фетел

  • волф-
  • обмисляне-
  • вариант-
  • ботас-
  • фетел-
  • хамилтън-
  • ferrari-
  • mercedes

"При всички положения ще трябва да го обмислим", заяви Тото Волф

От Mercedes: Не можем просто да кажем "не" на Себастиан Фетел - 1
Снимка: БГНЕС

От отбора на Mercedes продължават да флиртуват със Себастиан Фетел и не изключват възможността да го привлекат в екипа си от следващия сезон. Това за пореден път призна шефът на германския тим Тото Волф.

Опитният австриец отново държи всички козове в ръцете си и много умело използва създалата се ситуация, след като самият Фетел преди няколко седмици официално обяви напускането на Ferrari в края на годината. На Волф, за когото не е тайна, че е в приятелски отношения със Себастиан, му предстоят съдбовни преговори за подновяване на договорите със сегашните си пилоти Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

Разговорите с Фетел, за които самият австриец неслучайно призна, вече започват да бъдат използвани като „сплашване“ на Люис и Валтери, но и много бързо могат да станат реална възможност за подписване на договор. Ако до такъв се стигне, то ще последва раздяла или със суперзвездата Хамилтън, или с играещия поддържаща роля Ботас.

Шесткратният световен шампион преди новината за Фетел беше в позиция да иска увеличение на заплатата и бонусите си. Британецът също така изглежда твърде ценен, но евентуална раздяла с него може и да се окаже умел маркетингов ход. Това ще се случи при положение, че дори и без голямата си звезда отборът на Mercedes да продължи да печели титли. Ако ги печели и германски пилот в лицето на четирикратния световен шампион Фетел – то това ще бъде двоен удар.

От борда на директорите на компанията майка Даймлер и най-вече в лицето на изпълнителния директор Оле Калениус държат за Сребърните стрели да се състезава поне един германски пилот. Това е било така винаги, но най-вече след изненадващото оттегляне на Нико Розберг от Формула 1 след спечелването на титлата му при епичната му борба с Хамилтън. Тогава въпреки тези желания Волф на своя глава докара Валтери Ботас, за когото не е тайна, че е негово протеже още от времето му в Williams. Вариант, при който Волф реши да остави голямата си звезда Хамилтън и Фетел да замени Ботас също съществува. Двамата се уважават като пилоти и винаги са го показвали, но не е ясно дали ще могат да си партнират в един отбор с еднакви болиди.

„Мисля, че дължим уважение на един четирикратен световен шампион и не можем веднага да кажем „не“. Себастиан е прекрасен човек и е един от най-добрите и талантливи пилоти в своята генерация. При всички положения ще трябва да го обмислим... имаме двама отлични пилоти в екипа, както и Джордж Ръсел, който в момента е пратен в Williams. Но никога не се знае. Някой от тях може да реши, че повече не иска да се състезава, и изведнъж ние да се окажем с вакантно място“, коментира Волф.

„Затова не искам още през юни да казваме, че няма шанс Себастиан да кара за нас през следващата година. Не трябва да отписваме нито един пилот. Затова не искам да изключвам и Себастиан като четирикратен световен шампион, защото кой знае какво може да се случи в следващите месеци. Ако някой беше казал през януари, че няма да има състезания в първата половина на годината, никой нямаше да му повярва. Така че оставяме отворени всички възможни опции“, завърши Волф.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валтери Ботас

    1 2 Отговор
    Е много добър млад и перспективен пилот, и мисля, че ще е голяма грешка да се разделят с него. Момчето винаги е играло поддържаща роля в отбора, и много често, настройките на болида, които Валтери прави, впоследствие се прдоставят на Люис. Фетел трябва да търси друг отбор. Само Мерцедес, най доброто или нищо