4 Юни, 2020 19:30 1 589 2

Надал: Не бих участвал на US Open при настоящите условия

  • условия-
  • коронавирус-
  • ситуация-
  • us open-
  • участие-
  • отказ-
  • надал

"Ако днес ме попитате дали искам да пътувам за Ню Йорк, за да играя в турнир по тенис, ще ви отговоря: "Не, няма", призна тенисистът

Надал: Не бих участвал на US Open при настоящите условия - 1
Снимка: БГНЕС

19-кратният шампион в турнирите от "Големия шлем" Рафаел Надал заяви, че при настоящите условия не би пътувал за Ню Йорк за участие в Откритото първенство на САЩ по тенис. Надал, който вчера навърши 34 години, триумфира четири пъти на "Флашинг Медоус", като през септември трябва да защитава титлата си от миналия сезон.

"Ако днес ме попитате дали искам да пътувам за Ню Йорк, за да играя в турнир по тенис, ще ви отговоря: "Не, няма". След два месеца, не знам. Надявам се - да", коментира вторият в световната ранглиста Надал.

Тенис сезонът беше прекъснат през март заради пандемията от коронавирус, а турнири няма да се играят поне до края на юли.

"Вероятно ще трябва да изчакаме, докато не получим повече информация за развитието на вируса и каква ще бъде ситуацията. Все пак Ню Йорк е едно от местата, които бяха ударени най-сериозно от COVID-19", каза Надал.

Испанецът призна, че не му харесва идеята за провеждане на мачове без публика. "Честно казано, мразя тази идея. Но ако това е единственият начин, защо не? Това е позицията ми. Не разбирам тениса без енергията на феновете, без страстта, която пълните трибуни носят", заяви той. "Липсва ми да играя на турнирите, които обичам. В същото време не мисля много за това. Първо трябва да възстановим нормалния си живот, да си върнем свободата да пътуваме и да правим това, което искаме. След това идва и организацията в професионален план", допълни испанецът.

Надал смята, че тенисът ще срещне сериозни предизвикателства при рестарта на мачовете, най-вече заради големия брой жертви на пандемията.

"Не можем да се завърнем на корта преди ситуацията да бъде напълно безопасна и играчите от всички точки на света да могат да пътуват безпроблемно и без риск за здравето си, за да играят. От моя гледна точка, ако имаме гаранция за ваксина до декември, бих казал, че не би имало смисъл да започваме да играем преди това, не мисля, че си струва риска.

Но от друга страна, ако ни кажат, че ще трябват две години за такава ваксина, мисля, че трябва да се намери начин да се върнем към някаква нормалност, защото светът и спортът не могат да спрат за толкова дълго време", смята Надал.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 злобар

    2 1 Отговор
    Винаги № 1 !
  • 2 Антимилиционер

    2 1 Отговор
    Дробовете му трябвар на 100.00%, а не на 78%, нищо че според гламавата българска рая вирОс нямало.