Last news in Fakti

5 Юни, 2020 21:59 1 309 1

Официално: По пет смени и във футбола в Италия

  • серия а-
  • футбол

Новото правило ще се прилага в Италия по абсолютно същия начин, който вече е познат от другите държави

Официално: По пет смени и във футбола в Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Италианската футболна федерация обяви официално, че при доиграването на сезона в Серия "А" отборите ще имат право да правят по пет смени на мач. Това е временно правило, което вече бе въведено в други първенства, като целта му е така да се компенсира за нарушеният игрови ритъм на футболистите, които дълго време почиваха заради пандемията от коронавирус, и опасността от сериозни контузии при рязкото подновяване на сезона без добра предварителна подготовка.

Новото правило ще се прилага в Италия по абсолютно същия начин, който вече е познат от другите държави, които започнаха доиграването на сезоните в своите първенства. Отборите ще могат да заменят петима футболисти, но това трябва да стане с три спирания на играта, за да няма твърде много прекъсвания на мача.

Пет смени ще бъдат позволени и в мачовете от турнира за Купата на Италия, но там отборите ще имат право на допълнително четвърто прекъсване на играта, ако се стигне до продължения.

Новото правило ще важи само до края на настоящата кампания, но не и през следващия сезон. То ще важи и за срещите от Серия "Б".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДПС Подуене 1914

    0 0 Отговор
    Ами изметете и правилото за дузпи,като в махалата.3 корнера и дузпа.