5 Юни, 2020 22:03 2 691 4

Лудогорец излъга Левски на "Герена" с брилянтен гол на Каули (ВИДЕО)

  • левски-
  • футбол-
  • лудогорец

Шампионите спечелиха дербито с 1:0

Лудогорец излъга Левски на "Герена" с брилянтен гол на Каули (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът Лудогорец постигна успех като гост на Левски с 1:0 в голямото дерби при подновяването на футбола в България. Единственият гол на "Герена" вкара Каули в началните секунди на втората част. Миг магия от бразилеца матира вратаря на "сините' Милан Миятович.

Двата тима изиграха добър двубой, предвид голямото прекъсване заради пандемията от коронавирус. "Орлите" определено бяха по-добрият отбор през втората част и заслужиха успеха си. Две дискусионни ситуации белязаха срещата. Първо гол на гостите бе отменен заради спорна засада. През втората част Левски поиска дузпа за игра с ръка на Георги Терзиев в наказателното поле. Такава по-скоро нямаше.

С успеха разградчани събраха 58 точки и са едноличен лидер. Имат и мач по-малко. Левски остава с 46 пункта, колкото има и третия ЦСКА.

Домакините започнаха по-активно в първите минути. В 5-ата шут на Стайн Спиерингс премина далеч от целта. Малко след това Паулиньо потърси Станислав Иванов в наказателното поле. Младокът бе на добра стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран от Недялков.

Миятович парира силен шут на Анисе в 9-ата минута. Черногорецът демонстрира отличен рефлекс и спаси удар от воле на Кешеру в 15-ата минута.

В 24-ата минута гол на Лудогорец бе отменен заради много спорна засада. Кешеру изведе Чибота, който потърси Анисе в наказателното поле, а Холмар Ейолфсон засече топката в собствената си врата. Реферът Николай Йорданов обаче веднага вдига засада на конгоанеца.

Домакините отвърнаха с опасен удар на Горанов в 36-ата минута, който Стоянов изби. Последва нова добра възможност пред Кешеру. Румънецът получи подаване от Анисе отдясно на наказателното поле, но стреля покрай вратата.

В 39-ата минута Станислав Иванов центрира отдясно към Спиерингс. Нидерландецът се освободи елегантно от Сисиньо, но стреля в аут. В края на първата част Стоянов се намеси добре при опасно центриране от фаул.

На полувремето Шверчок замени Кешеру. В 24-ата секунда на втората част Лудогорец поведе. Каули получи топката от Вандерсон и с брилятен шут от около 22 метра матира Миятович.

В 59-ата минута Паулиньо получи жълт картон, който е пети за него. Така бразилецът ще пропусне първия мач за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив).

Шест минути след това двама футболисти на Левски се озоваха срещу двама на Лудогорец. Робърта реши да играе сам и стреля покрай вратата.

В 70-ата минута Мавис Чибота се възползва от слаба изява на Стаси Иванов в защита. Конгоанецът напредна и стреля опасно под гредата, но Миятович се справи и изби. Малко след това опасен шут на Робърта мина покрай вратата.

В 78-ата минута Спиерингс поиска дузпа за игра с ръка на Терзиев в наказателното поле. Повторенията показаха, че такава има, но топката отскача от тялото на защитника.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лудогорец8

    11 3 Отговор
    Честита ни победа ииии наистина страхотен гол!
  • 2 месара

    10 0 Отговор
    ами няма заплати , чалготеките затворени , кифлите не ги търсят , как да им се рита топката ?!
  • 3 123

    5 1 Отговор
    Заявка за гол на кръга
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.