Last news in Fakti

6 Юни, 2020 12:45 2 973 4

Половината от ММА бойците в Америка употребяват марихуана

  • мма-
  • сащ-
  • марихуана-
  • изследване

Данните бяха публикувани от Грег Росенстайн в Twitter

Половината от ММА бойците в Америка употребяват марихуана - 1

Ново изследване в САЩ показва, че близо половината ММА бойци използват марихуаната като лечебно средство против най-различни контузии, предава boec.bg.

Това става ясно от проучване проведено от авторитетния спортен сайт „The Athletic“. Медията е анкетирала 170 бойци от различни вериги, като 45.9 % са отговорили, че ползват марихуана, а 76.6 % се „допитват“ до лечебните свойства на продукти с CBD (канабидиол).

Данните бяха публикувани от Грег Росенстайн в Twitter.

Джеф Новицки, който е вицепрезидент на института на UFC за здравето на атлетите и тяхното представяне, коментира дадените цифри като „доста точни“.

Правилата на различните атлетически комисии, организации и антидопингови асоциации през годините са били изключително комплекси и завързани. Несъмнено най-скандален си остава случаят с Ник Диаз от 2015 г., когато състезателните му права бяха спрени за 5 години заради наличието на марихуана в организма му.

Редица бойци са си признавали, че използват марихуана или продукти с CBD, за да лекуват травмите си, а преди няколко дни Израел Адесаня бе поредният, който се изказва в подкрепа на легализирането на марихуаната.

Келвин Гастелъм бе последният известен случай на боец от UFC, който бе наказан за 4 месеца заради наличието на канабис в пробата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха ха ха ха

    20 0 Отговор
    Наивници.
    Половината свят употребява марихуана в това число хирурзи,политици и ченгета.
  • 2 Behemoth

    4 2 Отговор
    Ми ползват я като обезболяващо и за притъпяване на разума хахахххххх....
  • 3 Баш Бащицата

    3 0 Отговор
    Половината от ММА бойците в Америка употребяват марихуана._________ А, другата половина какво? Нещо по-тежко ли?
  • 4 High

    2 0 Отговор
    По-точно 90% и 70% от боксьорите