6 Юни, 2020 15:59 3 110 8

Босът на Ферари: Льоклер може да стане най-добрият в историята на Формула 1

  • ферари-
  • шарл льоклер-
  • карлос сайнц-
  • матиа биното

Биното коментира и новия пилот на Ферари - Карлос Сайнц

Босът на Ферари: Льоклер може да стане най-добрият в историята на Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителят на Ферари Матиа Биното сподели мнението си за бъдещата двойка пилоти на отбора. От 2021 г. заедно с Шарл Льоклер в италианският отбор ще се състезава Карлос Сайнц, който ще заеме мястото на Себастиан Фетел.

"Ние инвестираме в Льоклер от много години, надяваме се, че в бъдеще той ще стане още по-силен, затова удължихме договора му до края на 2024 г. Сигурен съм, че Ферари може да разчита на Шарл, той е в състояние да стане най-добрият пилот в историята на Формула 1. Не мисля, че между него и новия му партньор Карлос Сайнц ще възникнат проблеми. Ако има някакви напрегнати моменти, тогава това е моята работа да се справя.

Първата година за Сайнц ще бъде трудна, защото той ще трябва да свикне с екипа и колата. Това е причината да не сключим договор с него за една година. Знам, че Карлос е бърз пилот и може да стане световен шампион.

Трябва да сме настроени положително. Карлос и Шарл са двама много силни състезатели, отборният дух е приоритет за нас. Кой ще бъде първи пилот ще се реши на пистата, както по времето на Михаел Шумахер. Всяка година той започваше наравно със съотборника си, но от третия етап стана ясно кой е първият пилот", заяви Биното пред " Марка".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига бе

    5 5 Отговор
    ..както по времето на Шумахер?! Верно ли тогава се решаваше на пистата?!
  • 2 потребител

    7 16 Отговор
    Ако не бяха прецакали Хамилтън първата година собствения му тим и след това втори път заради онази гнида Розберг,сега да има една титла повече от Шумахер!

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Това съм аз

    4 1 Отговор
    Льоклер
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Петьор

    2 3 Отговор
    ЛеКлер,какъв ЛьоКлер?!! Кой във Ф1 му произнася името с "ьо"??!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 гост

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "потребител":

    По-точно ако Мерцедес не бяха му подарили 6 титли , сега нямаше да има НИТО една !!!

    Коментиран от #8

  • 8 Не си наясно

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Нищо не са му подарили! Той се бори срещу съотборниците си и за всяка позиция до края на всяко състезание! Дори и когато вече е спечелил титлата!