Last news in Fakti

26 Юни, 2020 07:15 2 327 0

Празненствата в Ливърпул (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • ливърпул-
  • шампион-
  • футбол-
  • висша лига

Ливърпул вече има 19 титли на Англия, а с повече е само Манчестър Юнайтед - 20

Празненствата в Ливърпул (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул сложи край на мъчителното 30-годишно чакане и отново е шампион на Англия. "Червените" си осигуриха титлата след загубата на Манчестър Сити от Челси и това предизвика истинска еуфория сред привържениците на мърсисайдци.

С последния съдийски сигнал на мача в Лондон около "Анфийлд" стартира празникът на феновете на Ливърпул. Песни, скандирания и факли украсиха паметния миг. Не липсваше и заря, оцветила небето над легендарния стадион.

По улиците на града се чуваха клаксони от автомобили, много от които бяха закичени със знамена и шалове на Ливърпул. 

В социалните мрежи се появиха кадри и от радостта на самите футболисти. Те изгледаха двубоя между Челси и Манчестър Сити в хотел в Ливърпул. Играчите нетърпеливо отброиха последните секунди от мача, който ги направи шампиони предсрочно и избухнаха в радостни възгласи.

Ливърпул вече има 19 титли на Англия, а с повече е само Манчестър Юнайтед - 20.

Любопитен факт е, че за втори път в последните 5 години Челси направи шампион друг отбор, лишавайки от шансове за първото място прекия му конкурент. Това се случи и през 2016-а, когато "сините" спряха Тотнъм с 2:2 и помогнаха на Лестър да триумфира.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА