Last news in Fakti

29 Юни, 2020 20:20 8 477 21

От Нова Броудкастинг Груп с остра декларация след силните думи на Наско Сираков

  • телевизионни права-
  • тв права-
  • нова броудкастинг груп-
  • декларация-
  • наско сираков-
  • ''левски''

Напрежението се усилва

От Нова Броудкастинг Груп с остра декларация след силните думи на Наско Сираков - 1

От Нова Броудкастинг Груп излязоха с остра декларация, касаеща телевизионните права на българските футболни състезанията - Първа Лига/efbet Лига и Купата на България. Тя идва само ден, след като съсобственикът в ''Левски'' - Наско Сираков, изрази крайното си неудовлетворение както от стария договор с Нова за телевизионните права, така и за новия, който бе подписан наскоро.

Силният човек на ''Герена'' се закани, че ако през настоящата седмица няма ново развитие по темата, то той ще забрани на екипите на Нова Броудкастинг Груп да отразяват домакинските мачове на ''Левски''.

Публикуваме декларацията на Нова Броудкастинг Груп без редакторска намеса:

От 2014 г. насам Нова Броудкастинг Груп е носител на телевизионните права на най-престижните български футболни състезания - Първа Лига / efbet Лига и Купата на България, като винаги е изпълнявала задълженията си по лицензионните договори коректно. 

Недопускането на наши екипи за отразяването на футболен мач би представлявало грубо нарушение на действащ договор и е в ущърб на зрителите, в името на които Нова Броудкастинг Груп работи ежедневно. Ето защо категорично заявяваме, че няма да се поколебаем да защитим правата на компанията, както и да търсим дължимите неустойки в случай на нарушение.

Нова Броудкастинг Груп уточнява, че няма отношение към разпределянето на средствата от телевизионни права между българските футболни клубове, като това е в правомощията единствено на БФС и самите клубове.

Офертата на Нова Броудкастинг Груп за телевизионните права на Първа Лига / efbet Лига и Купата на България за 5 години, които започват да текат от сезон 2021/22, е 32,5 милиона лева, като сумата надвишава повече от два пъти следващото предложение. Следва да се вземе предвид, че тази оферта идва в условия на световна икономическа криза, довела до финансов спад и на рекламния пазар. И на този фон инвестицията от страна на Нова Броудкастинг груп е поредно доказателство за дългосрочния ангажимент на най-голямата мултимедийна компания към българския спорт. 

От своя страна собствениците на Нова Броудкастинг Груп и собственици на ПФК Лудогорец – Георги Домусчиев и Кирил Домусчиев, категорично заявяват ненамесата си в разпределянето на средствата за телевизионни права сред българските клубове. Отбелязваме, че, за да се избегне конфликт на интереси, самият Кирил Домусчиев, като член на Изпълнителния комитет на БФС, се въздържа при гласуването за вземане на решението за новия договор. 

С грижа за българския спорт и неговите привърженици, Нова Броудкастинг Груп неизменно инвестира в качеството на организация, заснемане и излъчване на спортното съдържание в ефира си и е единствената медийна група, която предлага на зрителите всички срещи от елитната футболна лига в HD качество. Ние ще продължим да подкрепяме и родните волейболни шампионати, тенис турнири, състезания по художествена гимнастика и други български събития, като ги включваме в каналите от пакета DIEMA XTRA и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA. 


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    57 2 Отговор
    A взе участие когато Диема Екстра скочи двойно нали...не се налапаха...
  • 2 Телеманиак

    69 6 Отговор
    Нова отдавна съм я изтрил от плейлистата си, да си пишат каквото искат.
  • 3 Кой68

    51 3 Отговор
    Всеки е в правото си да търси правата си....От Нова тв и без това им е слаб рейтинга.Явно далаверата е другаде?
  • 4 Terenski

    60 3 Отговор
    Така като се замисля нямаме една нормална национална телевизия която да става за гледане.
  • 5 Пешо

    51 1 Отговор
    Не харесвам Подуене 1914 ,но ако Раев изхвърли Нова от Герена ще почерпя.Гелосания наркоман ще се оплаче на другият собственик на Лесни—Баце Нанка да реши проблема.
  • 6 Вуте

    50 2 Отговор
    Лудото пиле има 1000 фена на стадиона и 2000 пред телевизорите. Без Левски, ЦСКА,Ботев Пд, Локои Пд и моряците кой ще има гледа мачовете на тая не знам каква си грип?
  • 7 1357

    40 1 Отговор
    Колко да е остра тази декларация за да изтрие позора от лицето им на тези мисирките от медиите на ГЕРБ от НТВ! НТВ май не разбират, че лъжите са до време и без доверие от зрителите са едно нищо въздух в свирката на влака или кораба! Лъжите, фалша и лицемерието което са лее от екрана преминаха всяка една граница на търпимост и май алчността ще ви погуби! Не искам да ви обиждам НТВ, а и може да изтрият коментара ми но сте пародия на медия, срастването с властта помага но и доста вреди!
  • 8 задхж

    47 2 Отговор
    Може да съм ЦСКАр но съм твърдо зад решението на Сираков. Крайно време е да се сложи точка на безчинствата на този нагъл безсрамник Кирил Домусчиев. Умните левскари знаят много добре къде е злото във футбола.
  • 9 Мухарем

    33 0 Отговор
    Вие сте анти българска медия! Домуса плаща, Дельо разполага! Разконспирирани сте- Пешо- келнера е 10 пъти по- обективен и много скоро ще си бъдете кабеларка, такава от каквато Слвия Зурлева- Царство и Небесно направи медиен гигант!
  • 10 Фактъ

    31 1 Отговор
    Нова тв за мен не съществува . Наско , гони ги , не трябва да стъпват на Герена тези измекяри .
  • 11 Alex

    26 2 Отговор
    Тази СМРАД е под всякаква критика.Изтрити от паметта ми дори.Анти българска медия и подлога на властта,така че изобщо не ме интересува какво с.рат в момента.Всички трябва да се обединим срещу тази медия!Браво на Наско!А тези скоро ше си платят за всичко и те и собствениците им..!
  • 12 Alex

    21 2 Отговор
    Забравих да им напиша нещо на тези.Продължавайте с турските и индийските сериали и не се занимавайте с по висши от вас,скапаняци такива!!!
  • 13 Цецу

    20 1 Отговор
    Само умопобъркани гледат "А"група.
  • 14 Мартин

    21 3 Отговор
    Тия с слагат една камера в центъра и снимат мачовете, все едно ги гледаш с бинокъл. Студията им се водят от меко казано странни водещи. Не знам за какво качество претендират, всичко е пълна аматьорщина. Да дадат право на всеки отбор сам да си продава правата и тогава ще стане справедливо. Има отбори с 3ма фена, те взимат еднакви пари за РЕКЛАМА като отбори Левски и ЦСКА...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Васил Петков

    15 0 Отговор
    Дано и Цска последва Левски. Долу Домус тв!!
  • 18 Шибаняк

    6 0 Отговор
    Като споменаваме НОВА да тегля една поткамайна и на добичето Боби Божинов,дано някой мун отреже езика в ефира на Диема.
  • 19 нова+криб

    11 0 Отговор
    =булю булю
  • 20 Пламен

    0 0 Отговор
    Те Нова се еВаха у гъРБа с Делиорманския меринджей. Мисиркаджии.
  • 21 Пената от Мировяне

    0 0 Отговор
    Ама какъв фактор е ФК ,, Цоцка Драгойчева-Динамо-Спартак-Витоша-ЛФфчис1992-Наско Раев2020 ,, без подкрепата на Премиера Борисов?!