Last news in Fakti

30 Юни, 2020 11:36 1 915 11

Букарев се отметна: Не е получавал обаждания нито от човек на Царско село, нито от някой друг

  • асен букарев-
  • футбол-
  • царско село-
  • бфс-
  • витоша бистрица

Бил ядосан от това, че предишния ден не е могъл да тренира отборът, тъй като е имал и проблеми с евентуално някои заразени футболисти

Букарев се отметна: Не е получавал обаждания нито от човек на Царско село, нито от някой друг - 1
Снимка: БГНЕС

Разпитът на треньора на Витоша Бистрица - Асен Букарев, относно скандала за опити за уреждане на двубоя с Царско село приключи. След срещата председателят на Комисията по етика и феърплей - ген. Васил Василев, даде повече подробности относно разговора в Бояна. 

В самото обяснение Букарев заявил, че думите му са произлезли в състояние на афект и че не е получавал обаждания нито от човек на Царско село, нито от някой друг. Думите му са били провокирани от разговори със запалянковци и негови познати относно това дали отборът му би играл сериозно в оставащите срещи. 

Комисията е отправила забележка към Букарев да прецезира изказванията си, тъй като е личност, чиито думи предизвикват широк обществен интерес.

"В проверката се съдържат данни за лица, които са назовани като приятели и фенове. Те не се отнасят до футболните среди. Преписката ще бъде изпратена до прокуратурата за проверка за евентуално наличие на престъпление", заяви ген. Василев.

"Не мога да ви кажа дали е имало повторно обаждане. Той не е заявил подобно нещо. Днес следобяд г-н Берберов ще занесе материалите в прокуратурата."

"В дните преди мача, в ежедневни разговори и контакти с различни хора, фенове, познати, приятели бях питан многократно дали Витоша ще играе сериозно до края на шампионата, в частност срещу Царско село. Разговори и въпроси, които ме дразнеха. Като треньор винаги съм спазвал правилата за честност и феърплей", са част от думите на Букарев. 

"Той каза, че бил страшно притеснен от загубата. Бил ядосан от това, че предишния ден не е могъл да тренира отборът, тъй като е имал и проблеми с евентуално някои заразени футболисти. Бил прекалено ядосан и се извини за това, че дал по-силно интервю. Не се съобразил с думите си." 

"Останалото ще го говоря пред прокурорите. Ние сме пратили на дисциплинарната комисия доклада. Това, което можем да направим, е да предупредм Букарев в бъдещи интервюта да спазва някакви правила на етика в коментарите си. Той казва, че преувеличил думите си." 

"Негово право е да каже при нас каквото си пожелае. Ние му дадохме въпросник, на който той отговори."


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Първанов

    11 1 Отговор
    Омерта.
  • 3 ха ха

    21 0 Отговор
    и ти нямаш топки момче. сега трябва да те съдят за лъжа
  • 4 Фень

    19 0 Отговор
    Ще се отметне , че иначе - дърво !
  • 5 риба в устата

    14 0 Отговор
    Мишок! Балъците обаче сте всички вие, които гледате и си мислите, че има "български футбол" !
  • 6 Лост

    12 0 Отговор
    Най -много истини се казват по време на афект.
  • 7 Жалко

    16 0 Отговор
    Пак вкупом замазаха гафа. Но миризмата на развалено си остава. Явно ще трябва УЕФА да се намеси.
  • 8 Фактъ

    8 0 Отговор
    Респектирали са го ! Букарев е възпитан , интелигентен човек , не се вписва във футболните среди макар,че е бивш футболист . Но в държавата на мафията е така !
  • 9 начо

    5 0 Отговор
    Имал е сигурно и друго обаждане
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мим33

    8 0 Отговор
    Ясно е ,че това обяснение е за балъци.Ами в начолото е казал истината,но сега при разпитите са го понатиснали и са му обяснили какво да приказва.Пито платено.