3 Юли, 2020 18:27 1 671 2

Прекратиха футболно първенство с редица българи заради коронавируса

  • казахстан-
  • футбол-
  • коронавирус

В зависимост от по-нататъшното развитие на епидемиологичната ситуация в страната, ограничителните мерки могат да бъдат удължени или затегнати

Прекратиха футболно първенство с редица българи заради коронавируса - 1
Снимка: Instagram

Футболното първенство на Казахстан беше прекратено за втори път в последните месеци заради увеличения брой заразени с COVID-19, съобщи Професионалната футболна лига в страната. Шампионатът се поднови в сряда след три месеца и половина пауза заради пандемията. 
 
Два дни по-късно властите бяха принудени отново да спрат мачовете и другите масови прояви в страната. Прекратяването им ще трае за период от две седмици заради усложнената епидемиологична обстановка в страната. В зависимост от по-нататъшното развитие на епидемиологичната ситуация в страната, ограничителните мерки могат да бъдат удължени или затегнати.
 
Както е известно, в първенството на Казахстан има редица българи. Легендата Стойчо Младенов е треньор на Кайсар, където му помагат Тодор Янчев и Анатоли Нанков, а лекар на отбора е д-р Иван Дойчев. Нападателят Алекс Колев е играч на тима. В Окжетпес пък е защитникът Пламен Димов, а в Жетису - Мартин Тошев и Георги Пашов.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❗️ OLIMPBET-Чемпионат Казахстана приостановлен Профессиональная футбольная лига Казахстана сообщает о приостановлении OLIMPBET-Чемпионата Казахстана по футболу. На основании решения Государственной Комиссии по противодействию распространения коронавирусной инфекции, с учетом осложнения эпидемиологической ситуации и роста заболеваемости COVID-19 в Казахстане, с 5 июля 2020 года введены ограничительные меры на 14 дней. В числе мер - запрет на проведение спортивных мероприятий. В зависимости от дальнейшего развития эпидемиологической ситуации в стране, ограничительные меры могут быть продлены на 2 недели либо ужесточены. Таким образом, проведение матчей OLIMPBET-Чемпионата Казахстана по футболу приостановлено на 14 дней с возможным продлением паузы при неблагоприятной эпидемиологической обстановке.

Публикация, споделена от ПФЛК (@pflkaz) на Юли 3, 2020 в 1:44 PDT


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явно това е целта на Батката

    1 0 Отговор
    Батката усеща огромната Народна "любов" и като българомразец си отмъщава. И като затвори отново българите по домовете им, като дойде зимата и хората няма да имат пари за храна, той ли ще ги храни? Като знаем, че хазната е празна, опукал я като свои пари, ще го питам какво ще прави тогава? Ще бие ли протестиращите или ще ги арестува? Явно удара със снимките го е поразил много! Опитва се да се прави на палячо, да се шегува и надсмива над ситуацията но едва ли така гледат в Брюксел. Разследване провежда от Испанската прокуратура за къщата в Барцелона, а за заплахите към Елена Йончева се е самосезирал Европейския съвет, който ще провери данните. Умирайки змията хапе най-лошо. Точно това прави за да не му се смеем за стотиците провали и простотиите, да тормози българите с вякакво заплахи, забрани, глоби и какво ли не. Важното е да не питаме за евраците и златото в нощтното му шкафче.
  • 2 Чочо

    0 0 Отговор
    Времето показва с мерки или без мерки вируса следва своя път, специалистите в тази област предупредиха че това ще се случи но политиците злоупотребяват с този факт и насаждат страх сред хората с цел политическа и икономическа изгода! 🤑