5 Юли, 2020 22:58 2 503 9

ЦСКА пропусна да победи Лудогорец

  • цска-
  • лудогорец-
  • равенство-
  • греди-
  • соу-
  • битон-
  • класиране-
  • efbet

"Червените" удариха три греди, а срещата завърши наравно - 1:1

ЦСКА пропусна да победи Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА завърши 1:1 с шампиона Лудогорец на стадион "Българска армия" в дербито от 29-ия кръг в efbet Лига и трети кръг на шампионския плейоф. Али Соу (62) изведе домакините напред в резултата, а Дан Битон (71) изравни. „Армейците“ нямаха късмет и на три пъти удариха гредите, за да се стигне до шесто поредно шампионатно равенство между двата тима. "Червените" направиха 14-и безуспешен опит да победят „орлите“ на свой терен – вече 9 равенства и 4 победи за тима от Разград, който остава непобеден вече 34 мача за първенство.

Първото полувреме на срещата предложи много напрегнати, любопитни моменти, емоции и за двата тима, греда, отменен гол и две доста дискусионни ситуации. Първият удар по посока на едната от двете врати стана факт в четвъртата минута, когато Ахмедов стреля от границата на наказателното поле в опит да намери близкия ъгъл на Стоянов, но в аут. Секунди по-късно домакините имаха отлична възможност да открият резултата. Евандро центрира отляво към Соу, таранът изпревари Григоре и отправи удар с глава, изпращайки топката в лявата греда.

В 9-ата минута ЦСКА пропусна още една добра възможност. След центриране отдясно Евандро шутира от пет метра, но след рикошет в тялото на Сисиньо топката излезе в корнер. След неговото изпълнение Гълъбов подаде с глава към Соу, таранът отклони леко топката, а тя премина на сантиметри покрай дясната греда.

В 14-ата минута Каули нахлу в наказателното поле и подаде към непокрития Чибота, който реализира на празна врата. Попадението обаче бе отменено заради несъществуваща засада, тъй като Занев бе покрил Чибота. Гостите заиграха по-добре и Бусато се намеси решително след удари на Антон Недялков и Каули. Три минути преди края на първата част. В 42-ата минута Недялков отправи истински снаряд от 23-24 метра, но Бусато отново внимаваше и боксира.

След почивката в 57-ата минута домакините за втори път в мача нямаха късмет и гредата им попречи да стигнат до гол. Тиаго Родригес отправи страхотен шут от далечна дистанция и топката се отби от напречната греда. Пет минути по-късно обаче "червените" успяха да поведат. Тиаго Родригес изведе Али Соу зад защитата на "орлите" и нападателят напредна, след което с мощен удар се разписа за 1:0.

Радостта на домакините не бе твърде дълга, тъй като в 71-ата минута влезлият като резерва Дан Битон изпълни перфектно пряк свободен удар от границата на наказателното поле и изравни за 1:1. Две минути след това Сисиньо проби отдясно и Битон пропусна от близка дистанция, след като ударът му бе блокиран.

В 78-ата минута ЦСКА имаше страхотен шанс отново да поведе, но за трети път нацели греда, в този случай след силен шут на Али Соу. До края на мача съперниците не успяха да стигнат до попадение и си поделиха по точка.

След равенството ЦСКА събра 53 точки и се изравни по този показател с втория Левски, като двата тима имат аванс от една точка пред Славия и три пред Локомотив (Плодвид). Лудогорец е на върха с 69 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какъв футбол Ви гони??

    7 7 Отговор
    За всеки един български отбор Баце е намерил начин, с който да пълни шкафа...
  • 2 армеец

    4 10 Отговор
    с 1 точен удар толкова....Алито да заминава за Гамбия. С 2 дузпи направи Разград шампион и подари купата на Локо...
  • 3 Лефски

    7 9 Отговор
    Много греди удариха сесекато.ама май им пуснаха равенството

    Коментиран от #4

  • 4 ЦСКАр

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Лефски":

    Ма то и уевскито много играха, ама били пуснсли на белите!
  • 5 ХА ХА

    14 6 Отговор
    Лудогорец игра на 30 % , а Цсекато на 100% - логично равенство
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    футбол имаше някога сега футболът е бизнес
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лудогорец9

    2 2 Отговор
    Чист гол отменен за несъществуваща засада това показва колко некомпетентни съдии имаме! Но заплати и наряди искат!
  • 9 ЛЕВСКИ 1914

    4 5 Отговор
    Бокича лека полека съсипва всичко фалира Цска на път е да фалира и ЛЕВСКИ и съответно нямаме национален отбор и гледаме на Киро патладжаните докато не махнем Бокича така ще е.