Last news in Fakti

7 Юли, 2020 23:08 1 773 2

Ботев Пловдив е все по-близо до плейоф за Лига Европа

  • ботев пловдив-
  • етър-
  • плейоф-
  • черно море-
  • лига европа-
  • червен картон-
  • пехливанов-
  • кацаров-
  • вутов

Пловдивчани спечелиха срещу Етър с 1:0

Ботев Пловдив е все по-близо до плейоф за Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев (Пловдив) победи у дома Етър с минималното 1:0 и се класира за финала за седмото място в efbet Лига. "Канарчетата" елиминираха "болярите", а ако победят Черно море, който отстрани Арда след 1:0, ще продължат мечтата си за Европа. Победителят от мача между „жълто-черните” и „моряците” във Варна тази събота ще играе финален двубой с третия в крайното класиране на първата шестица за място в Лига Европа.

Домакините имаха превъзходство през първата част, но трудно стигаха до нещо по-интересно пред вратата на Етър. Дори „болярите” първи стигнаха до положение, когато в 12-ата минута Яни Пехливанов стреля опасно от границата на наказателното поле, но Георгиев улови топката.

Все пак в 28-ата минута „канарчетата” поведоха, след като Джонатан отне топката пред наказателното поле на гостите и подаде към Вутов, който с шут по земя от 20 метра намери долния ляв ъгъл на Господинов за 1:0.

В 44-ата минута Джонатан Перейра прекъсна опасна атака на Етър и подаде към Неделев, който от своя страна изведе Бурбано отляво в наказателното поле на виолетовите. Последният шутира по земя и Господинов спаси.

След почивката в 56-ата минута Милчо Ангелов се озова за момент сам срещу вратаря след неразбирателство в отбраната на домакините, но Бандаловски спря нападателя със страхотен шпагат. В 67-ата минута гол на гостите не бе признат заради засада на Милчо Ангелов, получил топката от Боджадж след грешка при изнасянето на вратаря Георгиев.

Гостите останаха в намален състав в 79-ата минута, когато Яни Пехливанов получи втори жълт и червен картон за нарушение срещу откъсващия се Джонатан Перейра. В 87-ата минута и Кацаров бе изгонен с втори жълт и червен картон, за да доиграят "болярите" мача с 9 футболисти.

В добавеното време Неделев намери Станислав Шопов, а младокът напредна и нанесе удар, който Господинов изби и топката срещна гредата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    5 1 Отговор
    С тази игра са по- близо до втора лига
  • 2 фен2

    3 0 Отговор
    с тази игра показват , че са "мъже" които не знаят колко струват парите за труда им.