Last news in Fakti

9 Юли, 2020 21:54 3 069 1

Българският първенец ще попадне директно в групите на Шампионската лига

  • волейбол-
  • шампионска лига-
  • марица пловдив

Взетите решения са свързани с принудителното приключване на последния сезон поради избухването на пандемията

Българският първенец ще попадне директно в групите на Шампионската лига - 1

Българският първенец по волейбол при жените Марица ще попадне директно в групите на Шампионската лига според клубния ранкинг. Във връзка с кризата от COVID-19 Управителният съвет на Европейската конфедерация по волейбол CEV одобри редица решения, разработени за европейските купи през 2021 година. Взетите решения са свързани с принудителното приключване на последния сезон поради избухването на пандемията. По-голямата част от страните не можаха да завършат националните първенства и по този начин „замразиха“ класирането от редовните сезони и останаха без плейофна фаза.

По отношение на участието в Шампионската лига за следващия сезон бе постигнато съгласие за следното: Националните федерации все още ще регистрират своите отбори за участие съгласно съответния списък за ранкинг, публикуван по-рано тази година и достъпен на https://inside.cev.eu/media/yjnj0kgb/2021-cev-european-cups-slot-allocations.pdf

Според ранкинга на клубовете, изготвен на базата на предишните участия в Шампионската лига, Марица попада директно в групите на Шампионската лига за трети пореден сезон. Поради пандемията и финансовата криза все още тече период на регистрация на участниците, някои от които, може да нямат възможност за участие. Очаква се официално потвърждение на всички клубове в груповата фаза.

В груповата фаза ще участват 20 отбора за мъже и жени. Ако има свободно място поради нерегистриране на един или повече отбори от съответната национална федерация, допълнителни тимове ще се класират от по-ранните кръгове, за да попълнят списъка за групите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 статистика

    1 0 Отговор
    Няма друг клубен спортен отбор в България с такива категорични успехи. Ако беше софийски щеше да има "паметник".