Last news in Fakti

10 Юли, 2020 15:45 2 122 4

Задържаха шофьорката, прегазила фен на Ботев Пд в Солун

  • ботев пловдив-
  • футбол-
  • тоско бозаджийски-
  • солун-
  • паок

В рамките на следващите няколко дни останалите пет души ще бъдат изправени пред следователя, за да се запознаят със сериозните обвинения

Задържаха шофьорката, прегазила фен на Ботев Пд в Солун - 1
Снимка: БГНЕС

Примката около обвиняемите по делото „Тоско“ продължава да се затяга. Вчера бе извършено досъдебно задържане на 26-годишния шофьор, замесен във фаталния случай, довел до смъртта на 28-годишния български фен на 5 януари пред Концертната зала в Солун, пише Марица.

Според информация на PRESSARIS, в рамките на следващите няколко дни останалите пет души ще бъдат изправени пред следователя, за да се запознаят със сериозните обвинения. Те са 48-годишен фен на ПАОК (според съобщението на полицията) и четирима други, участващи в случая (осъществен бе арест на други двама през януари). Всички бяха идентифицирани след разследванията на полицаите по спортно насилие.

Това са 5 гърци на възраст от 24 до 48 години, срещу които е заведено дело за нарушаване на мира, телесни наранявания по време на съучастие, престъпления на насилие по повод спортни събития и нарушаване на Закона за оръжията, за престъпления.

Продължаващото разследване разкри, че участващите в случая са се събрали в района на Концертната зала след напътствия и информация, предоставени от 48-годишния фен и 26-годишната жена. Отбелязва се, че лекият автомобил, управляван от чуждата гражданка, е нает от 48-годишен мъж от фирма за коли под наем.

Припомняме, че 26-годишният водач на автомобила, който влачи и смъртоносно рани 28-годишния български фен Тоско Бозаджиев по време на фанатично убийство в района на смъртоносната засада в Солун миналата година, беше осъден на пробация със съгласието на прокурора и следователя.

Според същата информация, 26-годишната шофьорка в обяснението си отрече обвинението и повтори това, което първоначално беше казала на пътната полиция в Солун. С други думи, всичко се объркало, без тя да го осъзнае и повлякла 28-годишния българин. Че изпадна в паника и си тръгнала, защото се страхувала за физическата си цялост и за безопасността на колата, която карала.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бактън

    4 3 Отговор
    АЙ ся още веднъж да го напишеш, но по разбираем за четящите го начин!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    БОГ да прости господин ТОСКО
  • 3 Живял в Гърция

    3 0 Отговор
    Футболните запалянковци в Гърция са наркомани! Познавам някой от близо! Даже и с фланелка на отбор от А-окръжна в България, може да отнесете дървото! Ботевци са постъпили глупаво че са отишли да подкрепят, Арис в най-кървавото дерби на Солун! Да почива в мир Тоско!
  • 4 Ботевист

    1 0 Отговор
    Тоско Бозаджийски, а не Тоско Бозаджиев.