Last news in Fakti

13 Юли, 2020 07:20 6 987 6

Невиждан куриоз на мач в Румъния (ВИДЕО)

  • румъния-
  • футбол-
  • куриоз-
  • петролул-
  • рапид букурещ

Домакините пропуснаха три дузпи, а съперниците им доиграха срещата с 9 души

Невиждан куриоз на мач в Румъния (ВИДЕО) - 1

На невероятно куриозна ситуация станаха свидетели зрителите на мача между Петролул и Рапид (Букурещ) от румънската втора дивизия. Срещата завърши при резултат 0:0, но е цяло чудо, че двубоят приключи без гол, тъй като домакините пропуснаха три дузпи, а съперниците им доиграха срещата с 9 души.

Драмата се разигра в средата на второто полувреме, когато Петролул получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Сержиу Арнауту, но 19-годишният страж на Рапид Михай Попа спаси. Реферът обаче не призна спасяването за редовно, тъй като тийнейджърът беше напуснал голлинията си по-рано, отколкото е разрешено по правилата. Младокът получи и жълт картон в тази ситуация. Така 11-метровият наказателен удар бе повторен, а този път изпълнителят беше друг - Лауренциу Маринеску, но резултатът бе абсолютно същият. Стражът отново спаси, но арбитърът пак не бе съгласен с действията на Попа, който отново изглеждаше, че нарушава правилата с по-ранно пристъпване напред.

Михай Попа не прие лесно това решение и реагира бурно, а това му донесе втори жълт, съответно червен картон. Така гостите от румънската столица останаха с двама души по-малко от противника, тъй като още в 28-ата минута към съблекалните преждевременно бе поел и Рареш Лазар.

Изгонването на Попа доведе до пускането в игра на резервния вратар на Рапид, който трябваше да застане под рамката за третото изпълнение на дузпата. На стража обаче дори не му се наложи да се намесва, тъй като изпълнителят на наказателния удар този път дори не уцели вратата, изстрелвайки топката над напречната греда. В крайна сметка гостите оцеляха и се добраха до точката, а мачът ще се запомни като един от големите куриози по световните футболни терени през белязаната от пандемия от коронавирус 2020 година.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахаха

    24 1 Отговор
    амии никвакава корупция няма и там въобще не се купуват мачове...

    Коментиран от #3

  • 2 Мача е

    16 1 Отговор
    ...купен. Върнете ми парите!!!
  • 3 Bdndnd

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "хахахаха":

    " журналиста " написал заглавието сигурно е на 15 г или пристига от луната щом не му е ясно какво се случва въобще в спорта с цел залагания:)
  • 4 Ицо

    14 6 Отговор
    Къв е тоя смешен вратар да прави една и съща грешка хахахаа и протестира, хаха... иначе това е ситуацията на десетилетието. Много ще се прочуят хахаха
  • 5 СПЕЦПИДARAZ

    9 3 Отговор
    Ами прав си беше съдията
  • 6 Корупция, корупция

    4 0 Отговор
    ала вижте, че там хората имат някакъв срам!!! Третото изпълнение нарочно го пращат в аут, а докрая на срещата домакините не са и имали желание да пробват да вкарат след това съдийско порно.