15 Юли, 2020 22:48 1 209 0

Сампдория разгроми Каляри и се отдалечи от опасната зона

  • сампдория-
  • каляри-
  • серия а-
  • футбол

С успеха Сампдория събра 38 точки и върви на 13-ата позиция в класирането, като има 9 повече от Лече, който е на 18-ата позиция и е застрашен от изпадане

Сампдория разгроми Каляри и се отдалечи от опасната зона - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Сампдория постигна втори пореден успех в Серия А, след като разгроми с 3:0 Каляри у дома в двубой от 32-ия кръг и се отдалечи от опасната зона на изпадащите. В предишния кръг воденият от Клаудио Раниери тим надви Удинезе като гост с 3:1. С успеха Сампдория събра 38 точки и върви на 13-ата позиция в класирането, като има 9 повече от Лече, който е на 18-ата позиция и е застрашен от изпадане. Каляри пък е на 11-ото място с 41 точки.

Сампдория разгроми Каляри и се отдалечи от опасната зона
Снимка: БГНЕС

Генуезците откриха резултата още в осмата минута, когато с глава се разписа Маноло Габиадини. Любопитното е, че и асистенцията към далечната греда беше отправено с глава от Якуб Янкто, след центриране в наказателното поле. 

Сампдория разгроми Каляри и се отдалечи от опасната зона
Снимка: БГНЕС

В 40-ата минута Самп удвои аванса си чрез Федерико Бонацоли, който получи топката малко след ценралния кръг, напредна в половината на Каляри и със силен шут с левия крак от границата на наказателното поле удвои. Отново Бонацоли покачи на 3:0 в 54-ата минута, след като акробатично засече топката в мрежата след центриране отдясно на Янкто.

Сампдория разгроми Каляри и се отдалечи от опасната зона
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА