16 Юли, 2020 06:41 1 850 1

Арсенал с обрат срещу шампиона Ливърпул (ВИДЕО)

  • ливърпул-
  • арсенал-
  • футбол-
  • висша лига

Така рекордът на Манчестър Сити от 100 точки остана непокътнат

Арсенал с обрат срещу шампиона Ливърпул (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал победи Ливърпул с 2:1 в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига. "Артилеристите" се възползваха от две грешки на съперника и без да направят нищо се наложиха. Шампионите доминираха през цялата среща и намериха начин да вкарат само един гол. Така рекордът на Манчестър Сити от 100 точки остана непокътнат.

Арсенал с обрат срещу шампиона Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Ливърпул беше много по-добрият отбор през първото полувреме. Гостите доминираха със скоростната си игра и закономерно поведоха 2 20-ата минута. Садио Мане успя да засече топката пред малкото поле и не можеше да сгреши за 0:1.

Противно на всякаква логика Арсенал изравни в 32-ата минута. Върджил ван Дайк беше притиснат и върна лошо към вратаря Алисон. Александър Лаказет се възползва, заобиколи вратаря и направи резултата 1:1.

Арсенал с обрат срещу шампиона Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Гостите продължиха да са по-активни, но минута преди изтичане на първото полувреме получиха втори гол. Рийс Нелсън притисна Алисон, който сбърка и подаде на Лаказет. Французинът намери в наказателното поле Нелсън, чието хладнокръвие се оказа решаващо за удара му в далечния десен ъгъл за 2:1.

Арсенал с обрат срещу шампиона Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

След почивката играта се водеше пред и около вратата на Мартинес. Той направи едно страхотно спасяване на удар под гредата на Салах. На няколко пъти топката по чудо не влизаше във вратата на Арсенал, защото все нямаше кой да я ритне както трябва.

Арсенал с обрат срещу шампиона Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Така Ливърпул остана с 93 точки и при победи над Челси и Нюкясъл ще завърши с 99 точки. Рекордът на Манчестър Сити е 100 точки. Арсенал продължава битката за място в Лига Европа. Тимът е на девето място с 53 точки. Оставащите мачове са със застрашените Астън Вила и Уотфорд.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asdfg

    5 0 Отговор
    Много неграмотно написана статия!